[Exclusief] 'OnePlus gaat voor het eerst in Nederland met telecomprovider samenwerken'

[Exclusief] 'OnePlus gaat voor het eerst in Nederland met telecomprovider samenwerken'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-partnerschap Nederland

Androidworld is uit bronnen te weten gekomen dat aankomende OnePlus-telefoons voor het eerst via een Nederlandse provider beschikbaar zullen zijn. Het zou hierbij gaan om de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro die op 14 mei worden onthuld. Het merk sloot eerder in de Verenigde Staten al een exclusieve deal met T-Mobile voor de OnePlus 6T, maar dit jaar verwachten we dat het merk hetzelfde zal doen in andere landen, waaronder ook Nederland.

Het is op dit moment niet duidelijk met welke provider OnePlus in Nederland zal samenwerken: T-Mobile, Vodafone of KPN. Onze redactie heeft OnePlus in Nederland al op de hoogte gebracht van onze informatie, maar het bedrijf wilde het nieuws nog niet officieel bevestigen. Vermoedelijk zal het binnenkort zelf naar buiten komt met een persbericht waarin de samenwerking wordt onthuld.

Gelekte renders van de onePlus 7Een gelekte afbeelding van de OnePlus 7

Groter publiek aanspreken

We verwachten dat de OnePlus 7 en het meer premium OnePlus 7 Pro-vlaggenschip in de winkels van de provider zal liggen en dat ze daarnaast ook in combinatie met een abonnement beschikbaar zullen zijn. Verder blijven de telefoons ook nog steeds online of via de webshop van OnePlus beschikbaar. Het is nog niet bekend of ook de verwachte 5G-versie van de OnePlus 7 via hun Nederlandse partner verkrijgbaar zal zijn en er is ook onduidelijkheid rond de huidige OnePlus 6T die in tegenstelling tot de OnePlus 6 ook nog steeds wordt verkocht.

KPN winkel

Een samenwerking met een Nederlandse telecomprovider is een belangrijke stap voor het merk, omdat telefoons zo meer toegankelijker worden voor de consument. OnePlus-toestellen zullen nu ook in fysieke winkels verkrijgbaar zijn, waardoor ze een breder publiek aanspreken. Onlangs zagen we al dat OnePlus groeit in het premium-segment, want wereldwijd wist het voor het eerst een top 5 plaats te behalen in de lijst met grootste premium smartphonemerken. In Europa is de positie van het merk nog sterker.

OnePlus ziet het groots

OnePlus lijkt het dit jaar niet alleen grootser te zien door een samenwerking met meer telecompartners, maar het merk komt ook voor het eerst met een absoluut premium-toestel dat zich in dezelfde prijscategorie bevindt als de Samsung Galaxy S10 Plus of de Huawei P30 Pro, namelijk de OnePlus 7 Pro. De telefoon zou een groot WQHD-scherm krijgen met afgeronde hoeken en een hoge refreshrate van 90Hz zoals we gewend zijn bij gaming-telefoons. Lees alles over de Pro-variant in dit artikel.

Renders van de OnePlus 7 met pop-up camera

Een gelekte afbeelding van de OnePlus 7 Pro

Onlangs sloot OPPO een deal in Nederland met T-Mobile en daarbij werd de OPPO RX17 Pro aan het assortiment van het merk toegevoegd. Welke provider denk jij dat met OnePlus de handen in elkaar slaat? Wat zullen de gevolgen zijn voor het merk in Nederland? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk