OnePlus bevestigt lancering 5G-smartphone begin volgend jaar

OnePlus bevestigt lancering 5G-smartphone begin volgend jaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 6T

Technologie staat nooit stil. We wachten nog in spanning af op de OnePlus 6T waarvan we verwachten dat hij een waterdruppelnotch en een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt, maar ingenieurs van OnePlus zijn op dit moment natuurlijk al volop aan het werk om de volgende innovaties te ontwikkelen.

Naast de vouwbare telefoons van Samsung en Huawei verwachten we dat ook toestellen met 5G de show zullen stelen in 2019. Gisteren organiseerde Qualcomm een evenement waarbij het bedrijf zijn Snapdragon 675-SoC voorstelde, maar daarnaast kondigde de chipfabrikant ook aan dat we begin volgend jaar minstens twee telefoons zullen mogen verwelkomen die 5G zullen ondersteunen. Vervolgens kwam OnePlus CEO Carl Pei op het podium, en hij stelde dat OnePlus in augustus succesvolle testen met 5G heeft uitgevoerd, en dat het bedrijf klaar is om op heel korte termijn een toestel op de markt te brengen.

Een gelekte afbeelding van de OnePlus 6T die later deze maand gelanceerd wordt

OnePlus 7

OnePlus brengt de laatste jaren alleen vlaggenschepen uit en we mogen dus wel veronderstellen dat het om een premium toestel zal gaan, mogelijk de OnePlus 7. Vermoedelijk zal OnePlus niet alleen een model van de OnePlus 7 uitbrengen met 5G, omdat het gebruik van zo'n snelle modem de prijs van de telefoon de hoogte zal insturen. In veel markten zal 5G nog niet meteen aan de orde zijn, en we verwachten dat er dus ook een voordeliger model zal gelanceerd worden.

OnePlus zal niet de enige fabrikant zijn die een telefoon met 5G zal uitbrengen. Onlangs lekten de verschillende modellen van de Samsung Galaxy S10 en we zagen dat er één model van de 4 was die vermoedelijk 5G zal ondersteunen. Verder weten we ook al iets over Huawei. Het bedrijf zal niet de eerste telefoon met een vouwbaar scherm aan de wereld tonen - die eer is voor Samsung - maar de fabrikant wil wel 5G in zijn toestel stoppen.

5G Moto Mod

De Moto Mod 5G die die Moto Z3 5G-verbinding laat ondersteunen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk