OnePlus neemt deel aan consortium voor draadloos laden

OnePlus neemt deel aan consortium voor draadloos laden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Draadloos laden

OnePlus heeft altijd gezegd dat het pas wil nadenken over het implementeren van draadloos laden als het aan hun eisen voldoet, maar dat de techniek nog altijd inferieur is aan Warp Charge. CEO Pete Lau verwees daarbij naar de tragere oplaadtijden bij draadloos laden.

Toch zien we momenteel dat steeds meer fabrikanten er in slagen om draadloos opladen naar een hoger niveau te tillen. Huawei heeft een 40 watt oplader, de Note 10 Plus kan draadloos geladen worden met een 45 watt snellader, OPPO lanceerde zijn 65 watt SuperVOOC-technologie en Xiaomi heeft een 100 watt snellaadtechnologie die je telefoon volledig oplaadt in 17 minuten.

Er zijn dus aanzienlijke vorderingen en OnePlus ziet dat natuurlijk ook. Mogelijk gaat het bedrijf dan alsnog een telefoon met draadloos laden introduceren want OnePlus heeft zich ingeschreven bij het Wireless Power Consortium. Dat meldt MobileScout. Het is niet duidelijk wanneer OnePlus zich bij het consortium heeft aangemeld. Wel is duidelijk dat het bedrijf vorig jaar nog geen lid want, toen OPPO zich inschreef.

OnePlus WPC

OnePlus 8 en draadloos laden

De OnePlus 8 krijgt volgens geruchten de mogelijkheid om draadloos geladen te kunnen worden en de deelname van OnePlus aan het WPC versterkt deze vermoedens. Het lijkt er dus op dat OnePlus een nieuwe technologie heeft ontwikkeld die draadloos opladen sneller maakt in vergelijking met wat we zien bij de meeste andere toestellen vandaag. Toch kunnen we niet bevestigen dat de eerstvolgende OnePlus-telefoons met deze techniek uitgerust zullen worden. Wel is duidelijk dat de eerstvolgende OnePlus-telefoon een 120Hz-scherm krijgen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk