OnePlus Concept One officieel: verdwijnende camera's en lederen afwerking

OnePlus Concept One officieel: verdwijnende camera's en lederen afwerking

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus Concept One

De OnePlus Concept One is voorgesteld op de CES-beurs in Las Vegas. Het Chinese merk heeft zijn creativiteit volledig losgelaten wat het design van de telefoon betreft, en het speerpunt daarbij is de afwerking van de camera waarbij het bedrijf als eerste elektrochroom glas gebruikt. Dat is glas dat van een getinte kleur naar transparant kan omschakelen waardoor de camera schijnbaar verdwijnt als je hem niet gebruikt.

OnePlus legde recent al uit hoe het geïnspireerd raakte door het elektrochroom glas van McLaren-wagens en voor welke uitdagingen het stond bij de toepassing voor smartphonetechnologie. Het elektrochroom glas is 0,35 mm dik en het tussen twee bevestigingslagen van gewoon glas. Op die manier geleidt het glas de elektriciteit waarmee het elektrochroom glas wisselt tussen transparant en zwart getint.

Beelden van de telefoon

0,7 seconde

Anders dan bij andere toepassingen van de technologie werkt die omschakeling in 0,7 seconde. Dat is sneller dan de tijd waarin je de camera-app lanceert, en OnePlus wilde expliciet voorkomen dat je een goed fotomoment zou missen door het elektrochroom glas.

"Deze conceptsmartphone is een groot experiment voor de toekomst van smartphones", zegt CEO Pete Lau. OnePlus startte dit initiatief met als doel de naadloze gebruikerservaring naar een hoger niveau te tillen. De onzichtbare camera is een nieuwe vorm van camera-ontwerp – een die de gebruiker de beperkingen van de huidige camera-indelingen bespaart", aldus de oprichter en CEO van OnePlus.

Beelden van de telefoon

Foto's nemen met tegenlicht

Naast het feit dat het meerdere cameralenzen verbergt en bijdraagt aan het design van de telefoon, heeft het elektrochroom glas ook een andere functionaliteit. Het doet namelijk dienst als een ND-filter waarmee je foto's met hevig tegenlicht kan nemen. In de Pro-modus van de camera-app is er een knop ND8 waarmee je de optie kan activeren, al kan je de mate van verduistering niet instellen.

Een andere opvallende designkeuze is de lederen afwerking waar OnePlus voor kiest die ons meteen doen denken aan de LG G4, alleen dan met de oranje McLaren-kleur in plaats van cognac-bruin. We verwachten dit voorjaar ook de OnePlus 8-reeks te zien, inclusief de OnePlus 8 Lite waarmee het merk opnieuw een midrange-toestel lanceert. Wat denk jij van dit concepttoestel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk