'Onderzoek: op deze platformen zijn de meeste privacyzorgen'

'Onderzoek: op deze platformen zijn de meeste privacyzorgen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Onderzoekers van Kaspersky stellen dat mensen zich het meeste zorgen maken over hun privacy op de diensten van Google en op Android. Verder kwamen sociale media naar voren als een zorg bij gebruikers, dat blijkt uit informatie van de Privacy Checker-website.

Privacyzorgen

De Privacy Checker-website van Kaspersky helpt mensen om hun weg te vinden door de privacyinstellingen van bekende online diensten. Onderzoekers stellen dat de meeste websitebezoekers zich zorgen maken over de veiligheid van populaire mobiele besturingssystemen (21,2%) en de privacy op diensten van Google (18,3%).

Er waren in het bijzonder veel verzoeken voor informatie over de Google-instellingen op Android (11,1%) en de beveiligingsregels van Android (7,3%). Alle gegevens van het onderzoek werden verzameld tussen december 2019 en augustus 2021, en het gaat om anonieme data.

'Onderzoek: op deze platformen zijn de meeste privacyzorgen'

Facebook, TikTok en Instagram

Verder waren er op de Privacy Checker ook veel vragen over sociale media. Gebruikers bekeken het vaakst de beveiligingspagina's van Facebook (15,7%). Instagram was het op een na meest bekeken social mediaplatform wat betreft het aantal verzoeken voor privacyinstellingen (9,9%), en TikTok nam de derde plaats in met een aandeel van 8,1 procent aan verzoeken voor beveiligingsinstellingen. Als je weet dat TikTok vier keer minder actieve maandelijkse gebruikers heeft dan Facebook, dan kan je stellen dat er veel bezorgdheid is rond het Chinese videoplatform.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp-controverse

Bij berichtendiensten zijn gebruikers het meest bezorgd over het beveiligingsniveau van WhatsApp, en het aandeel van de verzoeken over het beveiligingsbeleid bedroeg 13,9 procent. Vanwege de controverse om een nieuwe privacyverklaring van WhatsApp, werd begin dit jaar het privacyvriendelijke Signal plots 50 miljoen keer gedownload.

Volgens een recente AW Poll kiezen de Androidworld-lezers graag voor privacyvriendelijkere alternatieven voor bekende diensten, maar alleen als die ook echt de belangrijkste taken van het origineel vervullen. Recent hielden we op Androidworld ook een themaweek rond privacy, en al onze artikelen en adviezen kan je hier terugvinden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk