Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

 • Xiaomi Mi 9T

 • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

En jullie zijn best interessant

AW Onderzoekt de Androidworld-lezer: gezond en prijsbewust

· 27 december 2018

Door het jaar heen verzamelen wij veel leuke informatie die we van onze lezers ontvangen. Deze data geeft een leuk inzicht in de mening en verwachtingen van de gemiddelde lezer op Androidworld.

AW Onderzoekt

Gedurende het jaar verzamelen wij data via onderzoeken en polls die wij doen op de website. Dat geeft ons leuke inzichten in het 'gedrag' van onze lezers. Soms komen er ook hele leuke 'weetjes' uit die we nu willen delen met jullie.

Leeftijd

Ze zeggen wel eens dat het onbeleefd is om naar iemand zijn leeftijd te vragen. Gelukkig vullen jullie dat allemaal in als wij er om vragen. 

Leeftijd AW lezer

Tijdens het lezersonderzoek van eerder dit jaar zagen we dat het zwaartepunt van onze lezers tussen de 31 en 60 jaar ligt. Tijdens de AW Adventskalender (2.000 reacties) hebben we de deelnemers ook om de leeftijd gevraagd en daar kwam een gemiddelde van 41 jaar uit.

Welke merk toestel gebruik je?

Natuurlijk wilden we ook weten wat voor merk toestel jullie gebruiken. Het zal geen verrassing zijn dat Samsung als grootste merk uit het onderzoek komt. Wanneer je dat gaat uitsplitsen naar leeftijd dan zie je wel een grote verschuiving in de aandelen van de verschillende merken.

Merk Smartphone leeftijd

Welk merk smartphone gebruik je? Leeftijd 30-50 jaar

In de bovenstaande tabel zien we dat Samsung de absolute meerderheid heeft in de leeftijdsgroep 30-50 jaar.  We hebben ook dezelfde informatie bekeken voor de leeftijdsgroep 16-30.

Welk merk toestel gebruik je 16-30
Welk merk smartphone gebruik je? Leeftijd 16-30 jaar

In deze cijfers zien we dat deze leeftijdsgroep veel avontuurlijker is en ook interesse heeft in andere merken. OnePlus heeft een opmerkelijk groot aandeel in deze grafiek. Ook zien we merken als Oppo en Pocophone terug in deze lijst, deze komen in de leeftijdsgroep 30-50  helemaal niet voor.

Verder koopt 52% van lezers elke twee jaar een nieuw toestel en bestelt 60% deze bij een online winkel zoals Bol.com of Belsimpel. Precies 38% van jullie heeft een abonnement met toestel waarvan 3% wil overstappen naar een sim only. Bijna 58% van de lezers heeft een sim only-abonnement waarvan niemand terug wil naar een abonnement.

Hoeveel mag een toestel kosten?

In een van de onderzoeken hebben we het volgende gevraagd. 'Wanneer je nu een toestel zou moeten kopen hoeveel zou je er dan voor over hebben?"

Hoeveel geld uitgeven voor een toestel

Wie zien in de bovenstaande grafiek dat 64% minder dan 500 euro wil uitgeven voor een nieuw toestel. Het is duidelijk dat het midden segment aan populariteit wint. De fabrikanten zien dat natuurlijk ook en we zien aan de hoeveelheid toestellen die in dit segment uitkomen dat dit een 'oorlogsgebied' is geworden.

Jullie zijn sportief!

Het draait natuurlijk niet alleen om de smartphone en het geld dat jullie er aan uitgeven. Er is meer in het leven, zoals sport!

AW Lezers zijn sportief

Meer dan 80% sport meer dan een keer in de week! De lezers van Androidworld zijn duidelijk sportief. We hebben ook gevraagd of jullie tijdens het sporten een gadget gebruiken om dit vast te leggen. Daarop antwoordde meer dan 50% met een 'ja', van de niet-sporters gebruikt bijna 10% toch een gadget om zijn of haar bewegingen vast te leggen.

Bluetooth-speakers

De afgelopen jaren heeft praktisch elk merk meerdere bluetooth-speakers op de markt gezet en met succes. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft een of meerdere bluetooth-speakers in huis.

Bezit bluetoothspeakers

De tweede grafiek laat zien dat bij 36% de grote stereo-installatie de deur uit gegaan is en dat men de bluetooth-speaker gebruikt om muziek te luisteren. Een ander opvallend cijfer is dat 12% zegt dat ze alleen nog maar muziek luisteren via hun smartphone en niet via een installatie of bluetooth-speaker.

Bezit bluetoothspeakers

Over deze data

Deze data is verzameld gedurende een jaar via onderzoeken en polls. Deze data is anoniem verkregen of werd geanonimiseerd. Androidworld verzamelt geen persoonsgegevens en kan deze derhalve dus ook niet met derden delen.

Alle getallen hierboven zijn gemiddelden die een beeld geven van de markt en de lezer. Daarbij moet gezegd worden dat lezers van 30 jaar en ouder eerder en vaker een vragenlijst invullen dan iemand die jonger is dan twintig jaar. Wat zou jij nog eens willen weten wat we kunnen onderzoeken?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (10)
Bezig met laden van reacties...