'Nokia X6 zal als Nokia 6.1 Plus wereldwijd te koop zijn'

'Nokia X6 zal als Nokia 6.1 Plus wereldwijd te koop zijn'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia X6 wordt Nokia 6.1 Plus

China is een belangrijke markt voor HMD Global. De allereerste Nokia kwam in dat land uit voordat het merk naar Europa kwam. Onlangs lanceerden de Finnen de Nokia X6 voor de Chinese markt. Het was de eerste Nokia met een notch aan de bovenzijde van het scherm. De rest van de wereld liet Nokia weten dat ze dat toestel ook wel in eigen land wilden kopen. Een van de kopstukken van het bedrijf hield daaropvolgend een poll op Twitter en daar kwam inderdaad uit dat het toestel ook erg gewild was in andere landen dan China.

Nokia X6

Daarna is het lang stil gebleven rondom dit voornemen. We dachten heel even dat tijdens de laatste lancering in Rusland dat we daar de wereldwijde versie van de Nokia X6 zouden zien. Dat bleek niet zo te zijn in plaats daarvan zagen we de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en de Nokia 5.1. Gisteren lekten er twee nieuwe modelnummers uit, maar ook daar zit geen aanwijzing bij betreffende de Nokia X6.

Gerucht

Nu is er een gerucht opgedoken dat het toestel toch buiten China verkocht gaat worden. De start van de verkoop zal in Hong Hong plaatsvinden op 19 juli waarna het langzaam ook in de rest van de wereld verkrijgbaar zal worden. Het tweede deel van het gerucht laat ons weten dat de Nokia X6-naam niet mee zal verhuizen buiten China. HMD Global zou besloten hebben dat het toestel buiten China onder de naam Nokia 6.1 Plus verkocht zal worden. Dat gerucht wordt ondersteund door de vermelding van het toestel in de lijst van 'Google Play ondersteunde toestellen'. Dit maakt het gerucht toch een stuk geloofwaardiger.

Google Play certified

Beschikbaarheid

Wanneer het bovenstaande allemaal klopt zullen we deze zomer de Nokia 6.1 Plus in Nederland en België kunnen kopen. Het is het eerste toestel van Nokia waarbij het 5,8 inch voorzien is van een notch, welke je trouwens ook weer uit kunt zetten via de instellingen. Aan de achterzijde zitten twee camera's met 16 en 5 megapixel en een 16 megapixelcamera aan de voorzijde. Het apparaat draait op Snapdragon 636 en is beschikbaar in twee uitvoeringen: 4GB RAM/32GB intern geheugen en 6GB RAM/64GB intern geheugen. De accu heeft een capaciteit van 3.060mAh welke je snel kunt opladen via Quick Charge 3.0. De Nokia 6.1 Plus zou draaien op een schone (Android One) versie van Android 8.1 Oreo.

Bron: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk