Gerucht: Nokia 9.3 PureView kan video in 8K-resolutie opnemen

Gerucht: Nokia 9.3 PureView kan video in 8K-resolutie opnemen

Nokia 9.3 PureView

Nokia lijkt zich op te maken voor de onthulling van zijn volgende high-end telefoon, de 9.3 PureView. Het is een directe opvolger van de Nokia 9 PureView die HMD Global tijdens MWC 2019 uitbracht. Net zoals de Nokia 9 PureView, zal zijn opvolger in het high-end segment plaatsnemen. Bronnen van NokiaPowerUser bevestigen de inclusie van de mogelijkheid om in 8K te filmen op de PureView, maar plaatsen tegelijkertijd een kanttekening bij de functionaliteit. HMD zou de functie enkel op de telefoon uitbrengen als de resultaten optimaal zijn - daarvoor wordt gewerkt aan het bijstellen van video-algoritmen.

Officiële renders van de Nokia 9 PureView

De Nokia 9 PureView bevatte tevens vijf camerasensoren op de achterzijde

Naast de toevoeging van 8K-opname aan de camera’s van de Nokia 9.3 PureView, werkt HMD aan een verbeterde Night Mode voor de high-end telefoon. Tot slot zou het werken aan een uitgebreide Pro-modus en werkt het samen met Zeiss om verschillende cameraeffecten toe te voegen. Vermoedelijk zal het eindresultaat vergelijkbaar zijn met de filters die Huawei en Leica samen hebben ontwikkeld. Voor de eerdergenoemde nachtmodus zou Nokia gebruikmaken van de grote pixels van de 108 MP-sensor, evenals de aanwezige optische beeldstabilisatie. Er zijn nog vier andere camerasensoren aanwezig.

Razendsnel scherm

Naast de 108 MP-camera, vinden we tevens de 64 MP-hoofdcamera van de Nokia 9.3 PureView. Het toestel zou daarnaast beschikken over een sensor met groothoeklens, een telefotocamera en er zou ten slotte een macrosensor aanwezig zijn. Op de voorkant zou ruimte zijn voor één camerasensor in een pop-up camera. NokiaPowerUser verspreidde geruchten over een camerasensor onder het scherm, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk gezien andere - vaak grotere - fabrikanten de technologie nog niet optimaal werkend kregen. Uiteraard zou Nokia ook een punch-hole camera kunnen testen.

Beelden van de prototypetelefoon

Een camera onder het scherm is, ook in 2020, nog niet aan de orde

Het scherm zou een 120 Hz-verversingsfrequentie krijgen, met een QHD+-resolutie en een formaat van 6,29-inch. Nokia’s paradepaartje maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 865-chipset, 6 GB-werkgeheugen en minstens 128 GB-opslaggeheugen. Voor het opslaan van stroom zal Nokia een 4.500 mAh-batterij toevoegen aan de Nokia 9.3 PureView, met zowel ondersteuning voor draadloos en snelladen via de usb-c-poort. Precieze snelheden van de snellaadmogelijkheden zijn niet gelekt.

Nabije lancering?

Het is onbekend wanneer Nokia van plan is om de 9.3 PureView uit te brengen. Gezien er steeds iets meer specificaties uitlekken, zal de lancering niet heel lang meer op zich laten wachten. Juho Servikas mengde zich recentelijk nog in discussies over de lancering van de telefoon. Daarin noemde Servikas de komst van een mogelijke kleur, genaamd Polar Night. Verder zou HMD werken aan een kleur met koperen accenten. Welke specificaties zou jij graag terugzien op de aanstaande Nokia 9.3 PureView?

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties