Nokia 6.2 ontvangt Android 11 in Nederland, Nokia 7.2 onderweg

Nokia 6.2 ontvangt Android 11 in Nederland, Nokia 7.2 onderweg

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia Mobile is gestart met de uitrol van Android 11 voor de Nokia 6.2. De update is beschikbaar in een hele reeks landen, waaronder Nederland. De Nokia 7.2 kan de update binnenkort ook verwachten.

Android 11 voor de Nokia 6.2

Android 11 werd in september van 2020 door Google officieel aangekondigd. Deze Androidversie introduceerde onder andere een nieuwe plek voor berichten van chatapps in het notificatiescherm, chatbubbels voor chatapps, een ingebouwde schermopname-functie, nieuwe smarthomebediening, en nog veel meer. De Nokia 6.2 kan nu ook profiteren van deze nieuwe mogelijkheden want er staat een update voor de budgettelefoon klaar.

Nokia heeft zijn updateschema voor de uitrol van Android 11 in mei van dit jaar moeten aanpassen vanwege opgelopen vertraging in het proces. De Nokia 6.2, Nokia 7.2 en de Nokia 9 PureView stonden in het nieuwe schema op de laatste plekken. Deze telefoons zouden de update voor eind september ontvangen, maar ook die termijn is niet gehaald. De Android 11-update voor de Nokia 7.2 is gisteren van start gegaan, maar nog niet in Nederland en België. We gaan ervan uit dat de eigenaren van deze telefoon nu niet lang meer hoeven te wachten. Over de update voor de Nokia 9 PureView heeft Nokia nog niets bekend gemaakt.

Nokia 6.2 ontvangt Android 11 in Nederland, Nokia 7.2 onderweg

Android 11 downloaden

Je krijgt vanzelf een melding als de update met Android 11 voor je klaarstaat, maar je kan ook via de instellingen, software-updates controleren op de update. Heb jij de update op je Nokia 6.2 al binnengekregen? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel.

Nokia 6.2

De Nokia 6.2 werd samen met de Nokia 7.2 in 2019 aangekondigd. De Nokia 6.2 is een budgetsmartphone met een adviesprijs van 249 euro. De telefoon heeft een 16 megapixel hoofdcamera, een 8 MP ultragroothoekcamera en een 5 MP dieptesensor. Verder beschikt de Nokia 6.2 over een 6,3 inch scherm, een Qualcomm Snapdragon 636 met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen, en een 3.500 mAh accu die het twee dagen op één laadbeurt volhoudt. De Nokia 6.2 werd gelanceerd met Android 9.0 Pie, en kreeg in 2020 een update naar Android 10.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk