Nokia 2 officieel: budgettoestel met grote accu en aluminium frame

Nokia 2 officieel: budgettoestel met grote accu en aluminium frame

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia wil de markt veroveren

HMD Global, dat een licentie heeft om onder de merknaam Nokia Androidtoestellen te mogen produceren, is bezig om in elk marktsegment een Nokia-toestel onder te brengen. In minder dan een jaar tijd hebben we de volgende Nokiatoestellen de revue zien passeren: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 7 en de Nokia 8. Aan de onderkant van dit portfolio kunnen we nu de Nokia 2 scharen.

HMD legt zich ook toe op het regelmatig uitbrengen van updates. Het bedrijf beloofde bij de lancering van de Nokia 3, 5 en 6 de maandelijkse beveiligingsupdates consequent uit te gaan brengen. Recentelijk beloofden ze alle Nokia's van Android 8.0 Oreo te gaan voorzien. HMD is met Nokia inmiddels actief in meer dan 80 landen en heeft wereldwijd 11 toestellen uitgebracht.

Nokia 2

De Nokia 2 is het eerste Androidtoestel dat draait op een Qualcomm Snapdragon 212-chipset. Daarbij hoort de Adreno 304-gpu en qua geheugen moet het toestel het doen met 1GB RAM en 8GB (uitbreidbaar) intern geheugen. Dat is niet veel, en naar mijn ervaring te weinig om soepel te kunnen draaien, maar wellicht is de software zo ingericht dat het werkt. Dat zal in de praktijk moeten blijken. Het scherm is 5 inch groot en beschikt over een 720p-resolutie. Verder is er een 8 en een 5 megapixelcamera op het toestel aanwezig.

De accu is het speerpunt van dit toestel. De capaciteit ervan bedraagt 4.100mAh en dat is stevig. Verder heeft de Nokia 2 ondersteuning voor wifi 802.11 b,g,n, Bluetooth 4.1, LTE, VoLTE en plek voor twee simkaartjes. Het toestel draait op Android 7.1.2 Nougat en Oreo staat voor dit toestel op de planning.

Opvallend is dat de Nokia net als de Nokia 8 vervaardigd is van aluminium 6000 series voor een premium gevoel en dat is zeker een pré.

Nokia 2 kopen

De Nokia 2 komt in 2018 in de Benelux op de markt. Wanneer dit precies is en wat het toestel hier gaat kosten, is nog niet bekend.

Het toestel is wel al te reserveren bij Belsimpel voor 119 euro. Deze winkel kan hem over 4 weken uitleveren in de kleuren wit en zwart. Hiermee is de Nokia 2 30 euro goedkoper dan de Nokia 3.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk