Nieuwe cursus van Google en Udacity leert je programmeren voor Android

Nieuwe cursus van Google en Udacity leert je programmeren voor Android

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Udacity

De e-learning-dienst Udacity is sinds februari 2012 in de lucht en biedt een groot aantal online cursussen aan, voornamelijk gericht op (web)ontwikkeling. Wanneer je deze cursussen wilt volgen, dien je je te registeren. Daarna kun je de lessen gratis volgen, maar voor meer

Voor de Android-cursus geldt dat je de cursus gratis kunt doen. Je kunt dan de video's, opdrachten en jouw voortgang bekijken. Wanneer je deze wil, betaal je wel voor persoonlijke feedback, coaching, ondersteuning van instructeurs en een geverifieerd certificaat. Je kunt gratis twee weken de volledige cursus uitproberen, daarna kost deze 150 dollar per maand.

Udacity

Developing Android Apps

In de cursus 'Developing Android Apps' leer je aan de hand van een voorbeeld hoe je een Android-applicatie kunt maken. Zelfs voor programmeurs die al ervaring hebben met Android is de cursus erg interessant. Bij het maken van een weerapplicatie genaamd Sunshine leer je namelijk zogenaamde best practices. De instructeurs geven aan dat het beginnen met Android-programmeren erg eenvoudig is, vooral voor programmeurs die al bekend zijn met programmertalen, zelfs als het gaat om de bij Android gebruikte programmeertaal Java. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je zaken op de 'bekende manier' aanpakt, wat kan zorgen voor slechter functionerende apps. In deze cursus leer je wél de juiste aanpak voor veelvoorkomende uitdagingen en Android-functies.

In zes (lange) lessen leer je de basis van het programmeren voor Android, van het installeren van de Android Studio-IDE tot het bereiken van webservices, databases en achtergrondservices. De lessen zouden, inclusief opdrachten, gemiddeld zo'n acht uur moeten duren. Naast Reto Meier verzorgen ook Dan Galpin en Katherine Kuan van Google lessen voor de cursus. Wij hebben de introductievideo's bekeken en het lijkt er op dat het een professionele maar amusante cursus is.

Wanneer je nog geen enkele programmeerervaring hebt, wordt aangeraden eerst de Java-cursus van Udacity te volgen, wanneer je dat wel hebt, wordt aangeraden om de cursus user-experience design te volgen.

Trailer

Volgens Reto Meier weet je zeker dat ze veel tijd aan deze cursus besteed hebben, omdat er een trailer is... Die trailer zie je hieronder.

Beschikbaarheid

De cursus 'Developing Android Apps' is hier te vinden. Ook is het mogelijk om de video's te bekijken en de cursus te volgen vanaf je Android-apparaat. Misschien is dat wel handig wanneer je direct mee wilt programmeren in Android Studio. Hiervoor gebruik je de Udacity-Android-app die te vinden is door op de onderstaande knop te drukken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk