Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Lange lijst

Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en S8+: dit is er nieuw

· 01 maart 2018

Bij een update horen de zogenaamde 'release notes'. Dit is een lijst met aanpassingen die gedaan zijn in de desbetreffende update. Deze aanpassingen zijn er nu ook voor de Samsung Galaxy S8 en S8+.

Oreo voor de Samsung Galaxy S8

Samsung rolt momenteel een update met Android 8.0 Oreo uit naar de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. In deze update zitten veel nieuwe zaken afkomstig uit Android Oreo maar ook van Samsung zelf. Wij hebben de aanpassingen uit de release notes voor je op een rij gezet.

Dit is er nieuw

Biometrie: Als een extra veiligheidsmaatregel kun je alleen features die biometrie (gezicht, vingerafdruk en iris) gebruiken wanneer je en veilige manier van ontgrendelen gebruikt. Dus zolang je een patroon, pin of een wachtwoord gebruikt kun je de biometrische functies inzetten. Wanneer je ontgrendeld door bijvoorbeeld alleen te swipen kun je deze niet gebruiken.

Quick Panel en homescreen: In Android 8.0 Oreo kun je de notificaties van applicaties per stuk instellen. Zo kun je per app beslissen wat je precies voor soort notificatie wil zien. Dit voorkomt een heel vol scherm met notificaties en zie je alleen dat wat jij belangrijk acht. Wanneer je een icoon lang indrukt op het thuisscherm zie je snelle links naar acties of de notificaties. Wanneer je notificatie wist op de ene locatie zal deze ook op de andere verdwijnen. Android 8.0 Oreo waarschuwt je ook voor apps die in de achtergrond lopen en diensten die in de achtergrond draaien worden gelimiteerd zodat je toestel beter presteert en er meer besparing voor de accu is.

Samsung Keyboard: Het eigen Samsung-keyboard heeft een 'toolbar' met snelle toegang naar bruikbare functies gekregen en er is ook een keyboard waarmee je gif'jes kunt versturen. Als laatste heeft deze app meerdere toetsenborden gekregen waaruit je kunt kiezen onder andere enkele met meer contrast voor betere zichtbaarheid.

Edge screen: Het eigen Samsung Edge-scherm is ook onder handen genomen. Onder andere de lettertypen en de kleuren zijn aangepast zodat het Edge-panel beter zichtbaar is en kun je het door lang vast te houden verplaatsen. Er zijn ook drie extra licht-effecten toegevoegd en kun je de kleuren van de apps aanpassen.

Lock Screen, Smart View en Always On Display: Het vergrendelingsscherm en het Always On Display hebben een aantal nieuwe weergaven voor de klok en je kunt de transparantie van de notificaties zelf instellen. Smart View zorgt ervoor dat het scherm van het toestel donker wordt wanneer je het spiegelt met aan ander scherm.

Samsung Cloud en Samsung Dual Messenger: Verder zijn er kleine aanpassingen gedaan in de Samsung account-app en Samsung Cloud. We zien de introductie van Samsung Dual Messenger waarbij je een tweede account van bijvoorbeeld WhatsApp kunt gebruiken op het zelfde toestel. Dit kun je gebruiken door de app lang vast te houden op het thuisscherm of naar de instellingen te gaan. Wanneer je je toestel verliest kun je de beveiligde map een back up geven naar Samsung Cloud en Samsung Pass vergrendelen.

Samsung DeX Station

Samsung Dex is de accessoire waarmee je van je smartphone een desktopcomputer maakt en deze heeft ook een update gekregen. Naast het feit dat je meer apps kunt zien wanneer je de apps in fullscreen bekijkt kun je Game Launcher gebruiken om spellen in volledig scherm te spelen.

Een aantal kleine verbeteringen zijn dat er in Bluetooth nu meer audio-codecs ondersteund worden. Ook hebben de videodspeler en de klok een aantal kleine updates ontvangen. Samsung Health heeft nu een notificatie die boven aan je lijst blijft staan en je aantal stappen laat zien.

Beschikbaarheid

De Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ rolt sinds gisteren voor Nederlandse en Belgische gebruikers uit. Wil je de hele lijst nog eens nalopen dan kun je dat hier doen. Nu is het wachten op de update van de Samsung Galaxy Note 8.

De nieuwste artikelen over Samsung Health

Samsung Galaxy Watch Active en Galaxy Fit officieel

Sensio, health-module van MediaTek voor smartphones

Review Samsung Gear Sport: smartwatch voor de sportieveling

Samsung Health-app verraadt locatie vingerafdruksensor Samsung Galaxy S9

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (35)
Bezig met laden van reacties...