Netflix en YouTube verlagen streamingkwaliteit vanwege coronacrisis

Netflix en YouTube verlagen streamingkwaliteit vanwege coronacrisis

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Verminderde kwaliteit

Netflix en YouTube dragen beiden een steentje bij tegen de inperking van het coronavirus. Veel Europese burgers doen momenteel aan telewerken en anderen zitten thuis omdat ze technisch werkloos zijn als gevolg van de strenge maatregelen tegen de gevolgen van het coronavirus. Dat we nu in grote aantallen thuis zitten heeft een grote invloed op de belasting van ons netwerk.

Netflix nam op een verzoek van Eurocommissaris Thierry Breton maatregelen die de druk op de Europese netwerken moet verminderen en volgens de BBC zijn die maatregelen er ook gekomen. Netflix blijft aan gebruikers de kwaliteit aanbieden die bij hun abonnement horen, maar wel aan de laagst mogelijk bitrate. Volgens de streamingsite moet dat het verbruik met 25 procent verminderen en de maatregel zal een maand duren.

Verschillende Netflix apparaten

Standard definition

Niet veel later volgde via Reuters het bericht dat ook YouTube de Europese telecomoperators een handje wil helpen, want de grootste videosite ter wereld gaat voorstaan in standaard kwaliteit of SD video's streamen. "We gaan tijdelijk in de EU al het internetverkeer laten streamen aan de standaard definitie", zegt YouTube in een verklaring. De kwaliteit van standard definition ligt lager dan die van Full HD.

De Nederlandse operators merken ook een piek op in het Nederlandse internetgebruik. "We zagen afgelopen maandag een toename van 25 procent aan regulier internetverkeer op ons netwerk ten opzichte van andere drukke dagen en een toename van 78 procent aan voice-verkeer op het mobiele netwerk ten opzichte van een reguliere maandag", dat zegt KPN-woordvoerder Stijn Wesselink tegen Tweakers. Toch melden alle Nederlandse netwerken dat die piek in datatrafiek nog steeds ruimschoots onder hun limiet blijft en in het voorbije weekend was het verbruik lichtjes onder het gemiddelde.

Wat vind jij van de maatregelen die Netflix en YouTube nemen? Maak jij je zorgen om de extra belasting op de Nederlandse netwerken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..
YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk