'Motorola One Power wordt de tweede Android One-smartphone van Motorola'

'Motorola One Power wordt de tweede Android One-smartphone van Motorola'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Motorola One Power

De gelekte render laat een toestel zien met een aantal opvallende kenmerken die we nog niet eerder hebben gezien bij Motorola sinds het is overgenomen door Lenovo. Ten eerste zien we voor het eerst een notch verschijnen bovenaan het beeldscherm van een Motorola-toestel. Daarnaast zien we aan de achterzijde een dubbele camera die aan de linkerzijde van het toestel verticaal geplaatst is, dit kennen we ook van de Huawei P20 Plus. Deze manier van plaatsen wijkt helemaal af van de manier waarop de camera's op bijvoorbeeld de Moto G6 Plus geplaatst zijn.

Motorola One Power

Verder zien we dat de 'kin' van het toestel nog smaller is dan bij de Moto G6 en de Moto G6 Plus. Samen met de notch zou dat een hogere scherm-body-verdeling betekenen. Daarvoor is de vingerafdruksensor naar de achterzijde verhuisd.

Aan de onderzijde zien we duidelijk dat dit toestel zal draaien op Android One. Daarmee zal het na de Moto X4 het tweede toestel zijn dat op deze 'pure' Androidversie zal draaien. En dan is er nog de naam die aan dit toestel hangt. Toen Lenovo Motorola overnam was het eerste plan om helemaal afscheid te nemen van de Motorola-naam. Dat stuitte op veel tegenstand waarmee met 'Moto by Lenovo' een middenweg werd gevonden. Afgaande op de bovenstaande render zal de naam Motorola weer helemaal terugkeren. We zien op het toestel geen vermelding meer van Lenovo en Moto is weer veranderd naar Motorola.

In verschillende berichten lezen we suggesties dat dit een nieuw vormgegeven Moto X5 zou zijn. Dit toestel dook in januari overal op in renders. Dit toestel werd later geannuleerd door de leiding van Lenovo, daarnaast vielen er ook ontslagen op het kantoor in de Verenigde Staten.

Afbeelding van de vermoedelijke Moto X5

Eerlijk gezegd zie ik aan het uiterlijk weinig overeenkomsten waarmee ik de bovenstaande bewering kan staven. Het kan natuurlijk zijn dat er veel van de interne techniek is overgenomen. Alleen de camera's aan de achterzijde van de Moto X5 zaten op een hele andere plaats dan bij de Motorola One Power. Ik ga ervan uit dat dat ook consequenties zal hebben voor het moederbord waarop alle onderdelen bevestigd worden.

Beschikbaarheid

Er is verder nog niks bekend over welke specificaties dit toestel zal gaan krijgen. Het is absoluut een interessant toestel om in de gaten gaan houden. Nokia heeft wel bewezen dat er met Android One en een goed design veel winst te behalen valt. Wellicht wil Lenovo daarom weer terug naar de Motorola-branding.

Bron: Android Headlines

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk