Moto Z3 officieel: de eerste 5G-telefoon is een feit

Moto Z3 officieel: de eerste 5G-telefoon is een feit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Breken met tradities

De Motorola Moto Z3 is de nieuwe koploper van de Z-reeks van Motorola. Vorige maand nog kwam ook de voordeligere Moto Z3 Play bij ons op de markt kwam. Er was ook over dit toestel al heel wat gelekt, maar toch zijn er nog verrassingen. Het nieuwe toestel komt opmerkelijk genoeg met een Qualcomm Snapdragon 835 - je leest het goed. Motorola breekt dus met de traditie om jaarlijks de ingewanden van zijn vlaggenschip te vernieuwen.

De Moto Z3 kan je je namelijk maar moeilijk als een echt vlaggenschip-toestel bestempelen, want hij komt ook met 4GB RAM-geheugen en 64GB aan opslag. Laten we hem voor de gemakkelijkheid een ‘vlaggenboot’ noemen. De telefoon kreeg een 3.000 mAh-batterij die je volgens Motorola vlot doorheen je dag moet brengen. Net als bij de Play gaat Motorola opnieuw voor een hoge screen-to-body ratio van 77,7%. De vingerafdrukscanner moest daarom wijken naar de zijkant van de telefoon. In ruil krijg je een 18:9-beeldverhouding en een 6 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels.

Geen 4K-opnames

De vlaggenboot komt met een dual-camera-configuratie die uit twee 12MP-camera’s (f/2.0, 1.25µm) bestaat met een monochrome- en een RGB-sensor. Aan de voorkant showt het toestel een 8MP-camera (f/2.0, 1.12µm) die foto’s schiet in een hoek van 84 graden. Filmen kan in 2160p met een framerate van maximaal 30fps en in Full HD wordt die maximale framerate verhoogd tot 60fps.

Motorola Moto Z3

Motorola plaatste geen audiojack-aansluiting in de Z3, maar wel een USB-C-aansluiting. De telefoon is met zijn 6,8mm ook lichtjes ‘verdikt’ tegenover de Force van vorig jaar die 6,1mm dik was. Uit de doos zal het toestel op Android Oreo werken (8.1), maar de Z3 zal natuurlijk als eerste in rij staan bij Motorola om de update naar Android P te krijgen.

5G-internet

Samen met de telefoon lanceert Motorola ook een nieuwe Moto Mod die 5G-functionaliteit aan de telefoon geeft. In het accessoire - dat pas volgend jaar op de markt komt - zit een Qualcomm X50-modem die telefoons een theoretische internetsnelheid tot 5Gbps kan geven met een latency van minder dan 10 milliseconden. De Motorola Z3 komt dus zelf niet met 5G ingebouwd, omdat Qualcomm nog geen 5G-ondersteuning heeft in een SoC. Voorlopig zijn er nog grotere antennes vereist voor de ondersteuning van het razendsnelle internet.

5G Moto Mod

In eerste instantie werkt de nieuwe Mod enkel voor de Z3, maar op termijn wordt de ondersteuning ook uitgebreid naar alle andere toestellen die Moto Mods ondersteunen. Volgens Motorola is 5G ook een groot voordeel wanneer je een mobiele hotspot met je toestel lanceert. Het accessoire bevat naast een 5G-modem ook een extra 2000 mAh-batterij die de totale batterijcapaciteit van de telefoon te hulp schiet.

Beschikbaarheid

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de Moto Z3 ook in Nederland en België verschijnt. In de Verenigde Staten wordt hij gelanceerd voor een prijs van 480 dollar. Eerder geraakte al bekend dat Motorola wil stoppen met het ontwikkelen van Moto Mods. Het bedrijf kondigde aan dat de Z3 de laatste uit zijn reeks zal zijn, en ook de laatste telefoon die de huidige generatie aan Moto Mods zal ondersteunen. Ook voor de 5G Moto Mod is het niet duidelijk of hij bij ons zal verschijnen. Voorlopig wordt het accessoire exclusief gelanceerd voor de Amerikaanse provider Verizon die dit jaar nog zijn 5G-netwerk uitrolt.

Wat denk jij, moet een nieuw vlaggenschip telkens komen met de meest krachtige SoC die voor handen is?

Via: Gizchina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk