Microsoft Surface Duo kost 1399 dollar: dit zijn alle specificaties [update]

Microsoft Surface Duo kost 1399 dollar: dit zijn alle specificaties [update]

Update 13 augustus: Microsoft heeft meer details over prijzen en specificaties vrijgegeven. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Update 14 augustus: De pre-orders zijn alvast gestart in de Verenigde Staten. Er is ook meer bekend over het updatebeleid van Microsoft en we weten dat de bootloader is ontgrendeld. We hebben dit artikel aangepast.

Microsoft Surface Duo

Microsofts telefoon met twee schermen, de Surface Duo, werd op 2 oktober 2019 aangekondigd en zou rond de kerstperiode van 2020 op de markt komen. Nu laat Microsoft via een bericht op zijn blog weten dat zijn vouwbare Android-telefoon in de Verenigde Staten besteld kan worden. De variant met 128 GB opslag kost 1399,99 dollar en de versie met 256 opslag moet 1499,99 dollar kosten.

Afbeelding van de Microsoft Surface Duo

Voor deze prijzen krijg je overigens geen vouwbaar scherm maar een apparaat met twee schermen aan elkaar verbonden met een scharnier. Microsoft noemt het een PixelSense Fusion display: twee 5,6 inch-schermen met een gezamenlijke grootte van 8.1 inch. Beide schermen zijn verbonden via een zogenaamd revolutionair 360 graden-scharnier, dat je de schermen afzonderlijk van elkaar laat gebruiken.

Microsoft Surface Duo kost 1399 dollar: dit zijn alle specificaties [update]
undefined

Eenmaal uitgevouwen is het apparaat 4.8 mm dik. Volgens Microsoft is dit "het dunste mobiele apparaat op de markt." Als je het apparaat dichtvouwt kom je op 9.9 mm uit en dat voelt natuurlijk niet als 'dun' aan. Het gewicht is 250 gram.

De Surface Duo draait op de Snapdragon 855-chipset dat is Qualcomms chipset van vorig jaar en helaas heeft dit geen gevolgen voor de adviesprijs gekregen. Verder zien we een twee accu's van 3577 mAh met 18 watt snelladen, een 11 MP-sensor met een f/2.0-lens, monospeakers, Bluetooth 5.0, Android 10 en de apps Microsoft Teams en Skype in de lijst met specificaties voorbij komen.

Afbeelding van de Microsoft Surface Duo

Beveiliging en MDM

Microsoft heeft de Surface Duo van extra bescherming voorzien, zowel voor de hardware, firmware en de software. Er is ook de mogelijkheid om de Surface Duo te voorzien van mobile device management (MDM) zodat bedrijven op afstand de telefoon kunnen beheren. Microsoft Intune is uiteraard een mogelijke kandidaat. Daarnaast kan de telefoon verbinding maken met een volledige Windows 10-cloudomgeving via Windows Virtual Desktop.

Verder weet XDA Developers dat Microsoft zijn telefoon drie jaar lang van van Android-updates zal blijven voorzien, dat wil zeggen dat de Surface Duo minstens zeker is van zijn updates tot en met Android 13. Het bedrijf gaat verder ook gebruikers de mogelijkheid geven om de bootloader te ontgrendelen, en dat is noodzakelijk voor wie custom-software op het toestel wil installeren.

Afbeelding van de Microsoft Surface Duo

De Surface Duo is overduidelijk bestemd voor de zakelijke markt en zal wellicht ook voor de consument een interessant apparaat zijn. Microsoft startte in de Verenigde Staten ook alvast met de pre-orders, en de telefoon is er vanaf 1399 dollar te koop. Al kan je tot 700 dollar van dat bedrag besparen door inruilacties. Het is helaas nog niet bekend of de Microsoft Surface Duo naar Nederland zal komen. Meer over de Microsoft Surface Duo lees je in dit artikel en in dit artikel.

Wat vinden jullie van deze Microsoft Surface Duo? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties