Microsoft Surface Duo: zo werkt Google Maps op twee schermen

Microsoft Surface Duo: zo werkt Google Maps op twee schermen

Microsoft Surface Duo

Met de Surface Duo, zet Microsoft voor het eerst een stap in het Android-ecosysteem. Tegelijkertijd is het een eerste stap in het ontwikkelen van een apparaat met twee schermen. In tegenstelling tot veel vouwbare telefoons, is er bij de Surface Duo geen vouwbaar AMOLED-scherm aanwezig. Je zou kunnen stellen dat het gaat om een ‘dichtklapbaar’ toestel, in plaats van een opvouwbare telefoon. Hoe je het toestel ook zou willen noemen: Microsoft heeft in een eerste demo laten zien hoe het de software van de Surface Duo vormgeeft. Daarbij was Google Maps het eerste slachtoffer van de demoronde.

Microsoft Surface Duo-demo

Google Maps werkt al op de Surface Duo, maar niet zonder schoonheidsfoutjes

Aan het begin van de demovideo, laat Microsoft een korte waarschuwing zien. Een eerste demo van de app, verliep immers niet zo soepel. Vandaar dat het de video van een update heeft voorzien: in de aangepaste video, zien we hoe Microsoft het concept van twee schermen in gedachten heeft. Bij het openen van Google Maps, wordt eerst één scherm van de Surface Duo bezet. Door vanaf de navigatiebalk in Android 10 omhoog te vegen, kan de presentator de app zo positioneren dat de app over de twee schermen heen wordt geopend. In de ‘dual-screen modus’, wijzigt er maar weinig aan de interface van Maps.

App-aanpassingen

Bij het openen van de Maps in de dual-screen modus, opent er aan de linkerzijkant een zoekbalk, die met een enkele klik af te sluiten is. Aan de rechterzijde vinden we de FAB’s (floating action buttons). Google is nog niet klaar met het aanpassen van de app, zo blijkt wel uit de demo. Het Google-logo zit bijvoorbeeld verstopt in het scharnier van de Surface Duo. Daarnaast blijft er te allen tijde een witte balk zichtbaar aan de linkerzijde. Andere ontwikkelaars zullen tevens aan de slag moeten gaan met de Microsoft Surface Duo-SDK, indien ze hun apps optimaal willen laten draaien op telefoons met meerdere schermen.

Microsoft Surface Duo-demo

Je zou een video af kunnen spelen, en er nog iets naast kunnen doen

Naast het openen van één app op beide schermen, legt Microsoft tijdens zijn demo ook de focus op het draaien van meerdere apps naast elkaar. Zo kunnen gebruikers het eerste scherm inzetten voor video’s, terwijl het andere scherm ingezet kan worden om te browsen op het internet. Of, zoals het in een demo van een video-app laat zien: een scherm zou gebruikt kunnen worden voor een video, terwijl het andere scherm bruikbaar is voor de omschrijving van de video, commentaar op de video en het zoeken naar andere video’s om te kijken. Wat vinden jullie van het Microsoft Duo-concept? Laat het weten in de reacties onder het bericht.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties