Meeste Nokia-telefoons hebben tegen eind april Android 11

Meeste Nokia-telefoons hebben tegen eind april Android 11

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

HMD Global gaat een inhaalslag maken als het op het uitrollen van Android 11 gaat, de laatste versie van Android. Tegen eind april moeten de meeste Nokia-toestellen op Android 11 werken. Verder krijgt de nieuwe Nokia X-reeks drie jaar lang versie-updates.

Updatevertaging

Nokia slaagt erin om als een van de enige merken in de smartphone-industrie bijna alle telefoons, ook de budgettoestellen, te voorzien van maandelijkse beveiligingsupdates gedurende minstens twee jaar. Een sterk kenmerk, samen met de kale Android One-softwareomgeving.

Toch liep het bedrijf wel vertraging op met zijn update naar Android 11, want zelfs zijn toptoestel uit het najaar, de Nokia 8.3 5G werkt nog niet met de laatste versie van Android. Onze redactie vroeg vorige maand ook wanneer de update voor de Nokia 8.1 zou komen, en we kregen toen de bevestiging dat hij in maart nog wordt uitgerold. Die deadline heeft HMD Global dus niet gehaald.

Meeste Nokia-telefoons hebben tegen eind april Android 11

De nieuwe Nokia X20

Inhaalbeweging

HMD Global zegt nu tijdens een Q&A over de nieuwe Nokia X- en G-reeks dat er deze maand een inhaalbeweging aankomt. "De bedoeling is dat de meeste Nokia-telefoons in april de Android 11-update ontvangen"; dat zegt Adam Ferguson, hoofd van marketing bij HMD Global. Op de vraag waarom de updates zo lang op zich lieten wachten: "We zijn inderdaad nog niet waar we wilden zijn. De vertraging heeft te maken met het feit dat Nokia geen deel uitmaakte van het Android Developer Program voor Android 11", zegt Ferguson.

Gerelateerde artikelen

Met de nieuwe X-reeks voegt Nokia zich bij Samsung dat ook al drie jaar versie-updates voor bepaalde reeksen van toestellen uitbrengt. De telefoons krijgen wel nog geen vier jaar van beveiliging zoals bij Samsung, maar beveiligingspatches verschijnen wel maandelijks.

Meeste Nokia-telefoons hebben tegen eind april Android 11

De Nokia 1.4

'Essentiële belofte'

We vroegen ook of HMD Global met zijn Android One-strategie en snelle updates boor Nokia-telefoons het beoogde resultaat haalt. "We zijn nog steeds leiders, en ook dankzij onze maandelijkse updates, zegt HMD Global-CEO Florian Seiche. "Die beveiligingsupdates blijft voor ons een prioriteit en het is ook de reden waarom onze Enterprise-partners voor ons kiezen. Het blijft een essentiële belofte. Anderzijds hebben we dan nog OS-updates en dat is dan weer een belofte voor de consument. Met de X-reeks doen we er nog één jaar langer ondersteuning bij, en dat is een belangrijke stap in de goede richting."

Meeste Nokia-telefoons hebben tegen eind april Android 11

De Nokia 5.4 Plus

Geen opladers

Tot slot volgt Nokia de marktleider Samsung opnieuw opnieuw met zijn X-reeks, maar dan op het gebied van de oplader die niet langer wordt meegeleverd met de smartphones. Zo wil Nokia naar eigen zeggen voorkomen dat opladers onnodig op de afvalberg terechtkomen.

Maar Androidworld vroeg ook of het merk met die zet ook die zet mogelijk ook de prijs van de toestellen wil drukken om zo een beter antwoord te bieden op voordelige en veelal Chinese merken. "Nokia heeft niet de ambitie om de goedkoopste te zijn. Wij zetten in op diensten en een goed updatebeleid", verduidelijkt CEO Seiche.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de nieuwe Nokia X- en G-reeks en de strategie van het Finse bedrijf? Word de Nokia X20 jouw volgende smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk