Louis Vuitton vernieuwt smartwatch met Wear 3100-chipset

Louis Vuitton vernieuwt smartwatch met Wear 3100-chipset

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Louis Vuitton Tambour Horizon

Wear OS is er voor elke fabrikant. Dat blijkt wel weer, aangezien Louis Vuitton als derde fabrikant met een smartwatch met de nieuwste Snapdragon Wear 3100 komt. Na Montblanc met de Summit 2 en Fossil met de Sport is dit Franse luxemerk de derde partij die van deze chipset gebruikt maakt. Hierdoor worden meteen een aantal nieuwe zaken mogelijk gemaakt, zoals een beter altijd-aan scherm.

Louis Vuitton is geen nieuwe speler op de markt van smartwatches. Vorig jaar juli kwam het al met de originele Louis Vuitton Tambour Horizon, een horloge van iets meer dan 2500 euro. Nu, iets meer dan een jaar later, is er een vernieuwde variant van dit horloge uitgebracht. Alhoewel (technische) details over het horloge nog niet op de officiële website zijn verschenen, heeft het bedrijf al wel enkele andere zaken laten weten.

Louis Vuitton Tambour Horizon

Ten eerste de accuduur. Door de nieuwe Wear 3100 kan het horloge nu één volledige dag meegaan bij normaal gebruik en 5 dagen als je alleen de tijd bekijkt in een speciale energiezuinige weergave. Dit scherm is nu ook in resolutie verhoogd. De ring om het horloge is ook interactief gemaakt: deze dient als dag/nacht-indicator. Dit kan mogelijk worden gemaakt door het nieuwe altijd-aan scherm waarin nu kleur kan worden weergegeven. Zaken als weer en hartslag kunnen ook op dit always-on scherm worden gezet zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de accuduur.

Het uiterlijk van het horloge is verder niet veel veranderd. Zo zien enkel een andere knop aan de zijkant met wat reliëf. Dit wijst op een knop waarbij je door de interface van Wear OS kan navigeren, een erg handige functie. Ten slotte is er een witte ceramische variant toegevoegd die je in dit artikel ziet.

Details over de prijs of beschikbaarheid over dit luxe horloge zijn er nog niet. Gezien de status van het merk en de prijs van de vorige Tambour Horizon is een prijs rond de 2500 / 3000 euro aannemelijk. Heb je dus nog ergens Bitcoins die je een paar jaar geleden hebt gekocht, dan is dit een prima optie. Anders blijft het gewoon bij kijken!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk