LG Watch Sport en Watch Style officieel: eerste Android Wear 2.0-smartwatches

LG Watch Sport en Watch Style officieel: eerste Android Wear 2.0-smartwatches

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samenwerking Google en LG

LG is één van de eerste Android Wear-fabrikanten. De LG G Watch was samen met de Samsung Gear Live de eerste smartwatch die op het smartwatchbesturingssysteem van Google draait.

De twee smartwatches waaraan Google en LG samen hebben gewerkt zijn de LG Watch Sport en de Watch Style. Beide smartwatches worden naast spraak en aanraking ook bediend door middel van een 'kroonknop' aan de zijkant van de horloges, vergelijkbaar met de Apple Watch.

De LG Watch Sport en LG Watch Style draaien op het zojuist aangekondigde Android Wear 2.0. Deze grote update bevat onder andere een smartwatchversie van de Google Play Store om apps uit te installeren en krijgt ingebouwde ondersteuning voor Google Assistant.

LG Watch Sport

De Sport is een wat grotere smartwatch, met een dikte van 14,2 millimeter en een 1,38 inch-scherm. Daarmee heeft de smartwatch dezelfde schermgrootte en dikte als de LG Watch Urbane 2nd. Ook de schermresolutie komt overeen: 480 bij 480 pixels, maar dan op een rond scherm. De Watch Sport bevat 768MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslag voor onder andere muziek. Beide watches worden aangedreven door de Snapdragon Wear 2100 met een kloksnelheid van 1,1 GHz. Qua accu heeft de sport 430 mAh beschikbaar.

De Watch Sport beschikt over een eigen dataverbinding en kan zelfs via 3G en 4G bellen wanneer er geen smartphone in de buurt is. Dit zou kunnen via het normale telefoonnummer van de gebruiker. Het apparaatje heeft verder ook Bluetooth, WiFi, GPS en NFC aan boord. Daarnaast is er een hartslagmeter te vinden in de Watch Sport en is het horloge IP68-gecertificeerd, wat inhoudt dat het stof- en waterdicht is.

Android Pay

Ook zal de LG Watch Sport worden voorzien van het betaalsysteem Android Pay en NFC zodat er via het horloge contactloos betaald kan worden. Helaas is Android Pay nog niet beschikbaar is in Nederland en België, maar het wordt wel mogelijk om contactloze betalingen te doen als Nederlandse en België banken hun Android Wear-apps hiervoor geschikt maken.

LG Watch Style

De LG Watch Style is een stuk dunner: deze smartwatch wordt 10,2 millimeter dik en het scherm wordt 1,2 inch groot. De resolutie van deze smartwatch is 360 bij 360 pixels. De smartwatch heeft 512MB aan werkgeheugen aan boord en 4GB aan opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 240mAh.

De kleinere smartwatch heeft geen eigen dataverbinding, GPS, NFC of hartslagmeter, maar beschikt wel over Bluetooth en WiFi. De Watch Style is ook stof- en waterdicht, maar heeft een iets minder goede certificering: IP67.

LG Watch Sport en Style kopen

De LG Watch Sport is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, titanium en dark blue. De LG Watch Style komt in drie kleuren: titanium, wit en rosé goud. Beide smartwatches zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en verschillende Aziatische landen. Of en wanneer de apparaatjes ook naar Nederland en België komen is nog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk