Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nou dat was leuk, LG V40

LG V50 ThinQ 5G officieel: smartphone met optioneel tweede scherm neemt stokje alweer over

· 24 februari 2019

LG heeft naast de G8 ThinQ de V50 ThinQ 5G aangekondigd. Dit model beschikt over de snellere 5G-verbinding en een aparte accessoire waarmee je je scherm kan verdubbelen.

LG V50 ThinQ

Voor LG zijn het drukke tijden. Na de aankondiging van de LG G8 ThinQ komt het tegelijkertijd met nog een toptoestel: de LG V50 ThinQ. Dit toestel is qua naam de opvolger van de nog maar net uitgebrachte LG V40 ThinQ. Zoals we van de V-series van LG gewend zijn zien we top-specificaties. De Snapdragon 855, een groot OLED-scherm, 3 camera's aan de achterzijde: alles is opnieuw aanwezig. Toch is er ook genoeg veranderd.

LG V50 ThinQ

Ten eerste de naam: het gaat hier specifiek om een 5G-variant, de eerste voor LG. De Snapdragon 855 met de X50 5G modem zorgt hiervoor. LG claimt dat 5G tot 40% sneller is dan 4G en onder bepaalde omstandigheden is dat inderdaad waar. In Nederland beginnen wij echter in 2020 met het dekken van buitengebieden met 5G waar helemaal geen hoge snelheid mee gemoeid is. Daarom ligt het ook niet voor de hand dat we de LG V50 ThinQ met 5G in Nederland zullen zien. LG noemt enkel landen als de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Australië en een 'aantal Europese landen' waar 5G dit jaar gelanceerd zal worden. 

Tweede scherm

LG heeft een accessoire voor de V50 ThinQ ontwikkeld genaamd Dual Screen. Deze lijkt op een gewone cover case waarbij een flap de voorkant van het scherm beschermd. Nu wordt deze flap echter ingezet als extra scherm. Dual Screen voegt namelijk een extra OLED-scherm van 6.2 inch met een resolutie van 2160 x 1080 toe terwijl je het primaire scherm nog gewoon ernaast kan gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld op het ene scherm een film worden gekeken terwijl je op de andere IMDB open hebt staan om wat over de acteurs te weten te komen. 

LG V50 ThinQ

Zodra je Dual Screen aan de V50 verbindt zal er een icoontje verschijnen waarmee je het scherm kan inschakelen en tussen de schermen kan wisselen. Met multitasking is het mogelijk om gewoon twee apps los van elkaar te draaien. In sommige games kan het tweede scherm als controller worden ingezet. Dual Screen kan in een hoek van 104 of 180 graden worden gebruikt en maakt gebruik van de interne accu van de V50. Hierdoor hoef je deze accessoire niet apart op te laden.

LG V50 ThinQ persafbeeldingen

Camera

De camera van de V50 ThinQ is vanzelfsprekend van belang. Er zijn aan de achterzijde drie sensoren aanwezig: een 16 megapixel groothoeklens met een hoek van 107 graden en een diafragma van f/1.9, een gewone camera van 12 megapixel en een diafragma van f/1.5 en een telelens met een diafragma van f/2.4. Dit is dezelfde camera als de LG G8 ThinQ en ook hier steekt de camera niet uit, terwijl de telefoon slechts 8.3 mm dik is. Met Video Depth Control voor zowel de voor- als achtercamera worden bewegende objecten continu in focus gehouden. 

LG V50 ThinQ

Aan de voorzijde komen we twee sensoren tegen: een 8 megapixel-camera en een 5 megapixel-camera waarmee meer mensen in beeld passen door de 90 graden hoek. Hier is helaas geen geavanceerde Z-camera te zien.

Specificaties

Het scherm is een 6.4 inch OLED-exemplaar met een beeldverhouding van 19.5:9. Dit scherm beschikt over HDR10 voor het weergeven van extra contrast en kleuren. Audio is opnieuw een focuspunt voor LG: er kan surround sound worden afgespeeld met DTS:X technologie. Ook is er voor draadloos streamen AptX en AptX-HD aanwezig, zijn de speakers de bekende Boombox (stereo)speakers voor een extra hoog volume en ontbreekt de 32-bit hifi DAC ook niet.

De batterij van 4.000 mAh moet ervoor zorgen dat zelfs zware gebruikers de dag doorkomen, een 20% grotere accu dan de V40 ThinQ. Een nieuwe hittepijp die 270% groter is dan de V40 moet ervoor zorgen dat het toestel beter koel blijft onder belastende omstandigheden. Hierdoor zal zelfs het 5G-model even zuinig moeten zijn als een gewoon 4G-exemplaar. Android 9.0 Pie is (gelukkig) standaard aanwezig, net als zaken als IP-68, MIL-STD 810G en Quick Charge 3.0.

LG V50 ThinQ prijzen en beschikbaarheid

Zoals genoemd ligt het niet voor de hand dat we de LG V50 ThinQ 5G ooit in Nederland zullen zien. Wellicht komen we ooit een reguliere versie tegen, maar dit is nog afwachten. Er is in ieder geval maar één kleur beschikbaar en dat is Astro Black.

De nieuwste artikelen over LG V50 ThinQ

‘LG zal laatste Android 10-update in het vierde kwartaal uitrollen’

LG's Android 10-update heeft desktopmodus à la Samsung DeX

LG heeft systeem ontwikkeld om 5G-antenne in scherm te plaatsen

[video] Dit zijn de LG G8 ThinQ en de LG V50 ThinQ 5G op het MWC

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (5)
Bezig met laden van reacties...