'LG lanceert op MWC 2019 smartphone met twee schermen'

'LG lanceert op MWC 2019 smartphone met twee schermen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smartphone met twee schermen

Bronnen van de nieuwssite CNET vertellen dat LG aan een telefoon werkt die een tweede scherm heeft. Het gaat daarbij niet om een vouwbaar model, zoals een ander toestel waar het bedrijf aan werkt, maar om een soort van modulaire smartphone. Het toestel zou een tweede scherm hebben dat op de achterkant kan worden bevestigd, maar daarnaast kan het ook aan de voorkant naast het andere scherm bevestigd worden zodat het als een verlengde dient.

Er wordt gespeculeerd dat de de telefoon waar hier over gesproken wordt het volgende vlaggenschip van LG zal zijn, namelijk de LG G8 ThinQ, maar het kan evengoed om een andere model gaan waarvan de naam nog niet gekend is. Er zijn nog geen details bekend waaruit moet blijken hoe de technologie precies werkt.

LG zou niet de eerste fabrikant zijn die een smartphone met twee schermen presenteert. 6 jaar geleden zagen we YotaPhone een tweede scherm op de achterkant van een smartphone plaatsen, dat ging toen om een E Ink-scherm. Dat toestel kreeg ook een opvolger met twee aanraakgevoelige schermen, de YoyaPhone 2. De schermen bij YotaPhone waren wel niet afneembaar.

LG V40 ThinQ

De LG V40 ThinQ. LG maakte recent zijn planning bekend voor het uitrollen van de Android Pie-update

Opnieuw een modulaire telefoon?

LG bracht eerder al een modulaire smartphone uit, de LG G5, maar die werd toen niet zo goed onthaald, en ook de verkoop van het toestel viel tegen. Uiteindelijk werd het idee van mods - LG Friends zoals ze toen genoemd werden - geschrapt. Sindsdien heeft het merk het moeilijk om met zijn telefoons het verschil te maken bij de consument.

Het is zeker een risicovolle zet om opnieuw een modulaire telefoon uit te brengen, maar zo'n risico kan evengoed ook het verschil maken en juist goed uitdraaien. Als LG naast deze modulaire telefoon ook nog zijn LG G8 ThinQ vlaggenschip zal presenteren op het Mobile World Congress volgende maand (MWC), dan spreidt het in ieder geval zijn risico's dit keer. Onlangs raakte bekend dat we die LG G8 ThinQ mogelijk op MWC zullen mogen verwachten.

LG G5

De LG G5 was al een telefoon van LG die met modificaties kwam

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk