'Nokia X5 (Nokia 5.1 Plus) wordt op 11 juli aangekondigd'

'Nokia X5 (Nokia 5.1 Plus) wordt op 11 juli aangekondigd'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia 5.1 Plus

Weibo is een zelfde soort netwerk als Twitter en perfect om teasers op te delen. Zo heeft HMD Global in China een post gedeeld waarin de lancering van een nieuw toestel aangekondigd wordt.

Nokia X5 aankondiging

Er valt niet veel van de cryptische omschrijving te maken. Het gaat in ieder geval om de lancering van Nokia X-smartphone op 11 juli om 20.00 uur in de avond lokale tijd. Men verwacht dat het hier om de Nokia X5 zal gaan. Dit zal na de Nokia X6 het tweede toestel in de X-serie zijn van Nokia in China. De verwachting is dat de Nokia X5 als de Nokia 5.1 Plus naar Europa zal komen.

Nokia 5.1 Plus

Dit toestel lekte al eerder bij de Tenaa, een keuringsorganisatie van de Chinese overheid. De Nokia 5.1 zal worden uitgerust met een 5,86 inch beeldscherm met een 720 x 1520 resolutie en een 19:9 beeldscherm-verhouding. Dat verraadt al dat dit toestel net als de Nokia X6 (Nokia 6.1 Plus) een notch aan de bovenzijde van het scherm zal krijgen. Onder het beeldscherm ligt een MediaTek Helio P23-chipset met een kloksnelheid van 2.0 GHz. Verder zal er aan de achterzijde dubbele 13 megapixelcamera zitten en aan de voorzijde een 8 megapixelcamera. De accu zal 3000 mAh groot zijn en er zullen een aantal variaties op de markt komen. Wat betreft het werkgeheugen zul je kunnen kiezen uit 3/4/6GB en voor het interne geheugen heb je de keuze uit 32/64GB.

Release Nokia X5

De Nokia X5 zal dus op 11 juli in China worden aangekondigd. Wanneer het toestel in China in de verkoop gaat is niet bekend, net als wanneer de Nokia 5.1 Plus-variant uit zal komen. Alleen weten we nog niet hoe we de afbeelding die bij het bericht hoort moeten interpreteren. We zien '666' staan, de echte metal-fans weten dat dat het "Number of the Beast" is, maar dat zal niks te maken hebben. Verderop staat er 3x2 dat zou wellicht op het (bijna) 6 inch scherm kunnen slaan. Iemand van jullie een idee?

Bron: NPU

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk