Knop voor checken op Android-updates werkt nog steeds niet, pas in 2018 fix

Knop voor checken op Android-updates werkt nog steeds niet, pas in 2018 fix

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Checken voor Android-updates

Je leest vast wel eens een artikeltje dat er een Android-update voor jouw toestel beschikbaar is. Vervolgens ga je naar instellingen om te kijken of de update ook echt voor je klaar staat. Dit is niet zo, en je klikt op de knop om op updates te checken. Nog steeds niks. Wat is dan het nut van een dergelijke knop?

Dit bedacht Google zich ook. Daarom liet het eind september weten dat de knop om te checken op updates daadwerkelijk zou werken als een update zou beginnen met uitrollen. Zo kon je meteen een update binnenhalen mocht je dit willen. Normaal gesproken worden updates namelijk in fases uitgerold. Hierbij krijgt bijvoorbeeld eerst 1% van de toestellen random de update toegekend, daarna 25%, met een steeds hoger wordend percentage van de gebruikers. Voor een volledige uitleg kan je dit artikel lezen.

Het gefaseerd uitrollen van een update doen vele fabrikanten om eventuele bugs op te lossen die ineens naar boven komen. Het is dan soms best lang wachten tot je een update daadwerkelijk kan installeren. Het indrukken van de knop om op updates te checken had dan nul effect als je niet in de groep was ingedeeld die de update al kon downloaden. Google had dit in een update opgelost, zo lieten ze weten.

Toch is het verhaal anders gelopen. De knop om te checken op updates werkt nog steeds niet, zo laat nu een werknemer weten in een Google+ post. Door een bug in Google Play Services is de functionaliteit verloren gegaan. Niet handig natuurlijk. De werknemer zegt dat de bug intern al is opgelost, maar dat er meer tijd nodig is om de bug voor iedereen te kunnen fixen. Er wordt ook gezegd dat het testproces nu grondiger zal gebeuren zodat de fout niet nog een keer voorkomt. De fix zal begin 2018 worden uitgerold via een update van de Google Play Services. Dit zal automatisch gebeuren, en hier hoef je dus niks voor te doen.

Het is goed om te weten dat de bovenstaande wijziging van de update-knop niet voor alle fabrikanten geldt: fabrikanten die gebruik maken van het update-systeem van Google hebben begin 2018 een functioneerde update-knop. Dit zijn onder andere de Nexus-en Pixel-apparaten. Anderen zullen afhankelijk zijn van de fabrikant hoe snel ze een update ontvangen: sommigen laten gebruikers al meteen een update installeren als deze beschikbaar is. Toch fijn dat Google even een update geeft over het updaten... zijn we weer up-to-date tot de volgende update!

Bron: Google+

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk