Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Bundel of toch per MB afrekenen?

Internet op vakantie 2016: dit zijn de databundels bij Nederlandse providers

· 11 juli 2016

De zomervakantie is alweer begonnen aangebroken in Nederland en dat betekent dat veel mensen er op uit trekken. Nu zijn er nog steeds veel mensen die huiverig zijn voor het internetten in het buitenland, maar door het gebruik van bundels jaag je jezelf niet op hoge kosten. Wij hebben de buitenlandbundels van de verschillende Nederlandse providers voor je op een rijtje gezet.

Tips: limiet instellen en data beperken

Internetten in het buitenland is de afgelopen jaren, onder andere door de invloed van de Europese Commissie, flink goedkoper geworden. Het is echter nog steeds mogelijk om flink wat uit te geven aan mobiel internet in het buitenland. Dat geldt zeker wanneer je buiten de EU op vakantie gaat. Het is in alle gevallen verstandig om een aantal maatregelen te nemen. 

Het is een goed idee om automatische achtergrondsynchronisatie bij veel diensten uit te schakelen. Dat zorgt er voor dat niet ineens al je foto's gesynchroniseerd worden met Google Foto's wanneer je even roaming inschakelt.

Om te voorkomen dat je te veel op kosten gejaagd wordt, moeten providers je waarschuwen als je meer dan € 60,50 aan internetkosten in het buitenland maakt. Bij veel providers wordt de verbinding dan direct geblokkeerd, waarna deze weer te activeren is middels een sms'je. In het verleden werd deze limiet nog wel eens uitgeschakeld wanneer je een internetbundel aanschafte. Mocht je je daar zorgen over maken, dan kun je contact opnemen met je provider om te verifiëren dat de limiet voor jouw toestel ingeschakeld staat.

Dit overzicht met tarieven en instructies is met zorg opgesteld op 11-07-2016. Het is echter mogelijk dat er fouten in staan of dat de tarieven veranderen. 

KPN data in het buitenland

KPN heeft een drietal buitenlandbundels voor abonnees voor het gebruik binnen de Europese Unie. Deze kunnen worden aangeschaft middels een sms'je of via de Mijn KPN-app. De bundels bieden een combinatie van data, belminuten en sms'jes. Om de internetbundels te promoten geeft KPN de eerste EU Bundel 100 gratis weg. Gebruik maken van deze actie kan alleen via de Mijn KPN-app en kan tot 31 december 2016. De voorwaarden vind je hier (partnerlink). 

- EU Bundel 100 biedt 100 MB, minuten of sms'jes en kost € 3,49. Inschakelen kan door EU100 AAN te sms'en naar 1266.

- EU Bundel 500 biedt 500 MB, minuten of sms'jes en kost € 9,99. Inschakelen kan door EU500 AAN te sms'en naar 1266.

- EU Bundel 1000 biedt 1000 MB, minuten of sms'jes en kost € 14,99. Inschakelen kan door EU1000 AAN te sms'en naar 1266.

Data KPN buiten de EU

Ga je verder weg op vakantie, dan kun je ook een bundel aanschaffen, waarbij je alleen (een beperkte hoeveelheid) data krijgt. Deze bundels zijn ook aan te schaffen via de Mijn KPN-app en door middel van een sms'je.

- De dagbundel biedt 4 MB en kost € 5,00. De bundel kan worden ingeschakeld door INTERNETDAGWERELD AAN te sms'en naar 1266.

- Maandbundel biedt 25 MB en kost € 30,00. De bundel kan worden ingeschakeld door INTERNETMAANDWERELD AAN naar 1266 te sms'sen.

Binnen de Europese Unie betaal je, wanneer je geen gebruik maakt van bundels € 0,06 per MB. Buiten de Europese Unie betaal je € 2,50 per MB.

Prepaid-data KPN in het buitenland

Voor prepaid-gebruikers zijn er ook speciale buitenlandbundels.

- De KPN VakantieBundel biedt 50 belminuten die kunnen worden gebruikt om te bellen naar Nederland vanuit de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. Deze bundel kost € 5 en kan worden aangeschaft door te bellen naar *127#. De bundel verloopt automatisch na 31 dagen. Het opvragen van het resterende tegoed kan door te bellen naar *127*001#.

- De KPN Internet Dagbundel Europa biedt 50 MB binnen de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen. De bundel is 24 uur geldig en kost € 2,50. Aanschaffen kan door te bellen naar *141#. Het opvragen van het resterende tegoed kan door te bellen naar *141*001#.

- De KPN Internet Weekbundel Europa biedt 100 MB binnen de Europese Unie, Zwitserland en Noorwegen en is een week geldig. De bundel aanschaffen kan voor € 5 door te bellen naar *120#. Het opvragen van het resterende tegoed kan door te bellen naar *120*001#.

Voor prepaid-gebruikers kost het internetten buiten de EU wereldwijd € 2,50 per MB. Voor dataverbruik binnen de Europese Unie wordt het nationale tarief aangehouden.

T-Mobile data in het buitenland

T-Mobile-klanten met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement zijn standaard al beter voorzien bij een vakantie binnen de Europese Unie. Je kunt dan namelijk een gedeelte van je nationale bundel inzetten voor data in EU-landen. Bij Internet XS (500 MB) en Internet S (1 GB) kun je 50 MB inzetten, bij Internet M (3 GB) kun je 100 MB inzetten, bij Internet L (6 GB) en Internet XL (12 GB) kun je 250 MB inzetten. Wanneer je een Oneindig Online-abonnement hebt, kun je tot 2 GB data zonder extra kosten gebruiken binnen de Europese Unie.

Hiernaast is het mogelijk om extra databundels voor het gebruik in het buitenland aan te schaffen. Deze heten Travel & Surf-passen en zijn aan te schaffen via de My T-Mobile-app of door (in het buitenland) naar roaming.t-mobile.nl te gaan. De passen zijn ook geschikt voor prepaid-gebruikers

Data T-Mobile binnen de EU

Binnen de Europese Unie (zone 1) gelden de volgende tarieven voor de Travel & Surf-passen.

- De XS Travel & Surf-pas kost € 1,95 en biedt 35 MB. De pas is 24 uur geldig.

- De S Travel & Surf-pas kost € 4,99 en biedt 100 MB. Deze pas is 72 uur geldig.

- De M Travel & Surf-pas kost € 14,99 en biedt 500 MB. De pas is een week geldig.

- De L Travel & Surf-pas kost € 24,99 en biedt 1000 MB. Deze pas is twee weken geldig.

Data T-Mobile in zone 2

In zone 2 zijn de volgende Travel & Surf-passen aan te schaffen. Zone 2 bestaat uit de rest van Europa + Aruba, Australië, Canada, Ned. Antillen, Marokko, Suriname, Turkije en de VS.

- De XS Travel & Surf-pas kost € 4,99 en biedt 30 MB. De pas is 24 uur geldig.

- De S Travel & Surf-pas kost € 9,99 en biedt 100 MB. De pas is 72 uur geldig.

- De M Travel & Surf-pas kost € 14,99 en biedt 250 MB. De pas is een week geldig.

Data T-Mobile in zone 3

In zone 3 (de rest van de wereld) gelden de volgende Travel & Surf-tarieven.

- De XS-pas kost € 9,99 en biedt 10 MB. De pas is 24 uur geldig.

- De S-pas kost € 19,99 en biedt 25 MB. Deze pas is 72 uur geldig.

- De M-pas kost € 29,99 en biedt 50 MB. Deze pas is een week geldig.

Vodafone data in het buitenland

Vodafone houdt het simpel wat betreft internetbundels. Sterker nog, als je abonnement bij Vodafone hebt afgesloten na 6 januari 2014, staat standaard de Alles-in1 op Reis dagbundel al ingeschakeld. De bundels bij Vodafone komen in de vorm van BloX en wanneer ze ingeschakeld staan, worden ze automatisch geactiveerd als je in het buitenland belt, sms't of internet. De BloX zijn in- en uit te schakelen via een sms'je of via de My Vodafone-app.

Data Vodafone binnen de EU

De standaard-reisbundels gelden voor de Europese Unie, Noorwegen en Zwitserland. 

- De Alles-in-1 op Reis dagbundel kost € 2 en bevat 50 MB, 50 belminuten en 50 sms-berichten. Het inschakelen van deze BloX doe je door ALLES OP REIS AAN te sms'en naar 4000. Het aanschaffen van een dagbundel gebeurt dan automatisch wanneer je in het buitenland belt, sms't of gebruik maakt van internet. De bundel verloopt automatisch om 23:59 uur.

- De Alles-in-1 op Reis XL dagbundel kost € 4 en bevat 125 MB, 125 belminuten en 50 sms-berichten. Het inschakelen van deze BloX doe je door ALLES XL AAN te sms'en naar 4000. Ook deze bundel wordt pas daadwerkelijk aangeschaft als je in het buitenland belt, sms't of internet. De bundel verloopt automatisch om 23:59 uur.

Data Vodafone buiten de EU

Vodafone heeft ook een dagbundel voor wanneer je buiten de EU reist. Deze Reis Dagbundel Wereld is standaard ingeschakeld wanneer je een Smart-, Red- of Black-abonnement hebt afgesloten na 5 oktober 2015. 

- De Internet op Reis Dagbundel Wereld kost € 5,00 per dag en biedt je 30 MB. Het inschakelen van deze BloX kan door INTERNET WERELD AAN te sms'en naar 4000. Wanneer je dan gebruik maakt van internet buiten de EU, wordt de bundel automatisch aangeschaft.

Wanneer je deze BloX hebt ingeschakeld is het internetten ook goedkoper wanneer de 30 MB opgebruikt is: het normale tarief buiten de bundel wanneer je buiten de EU bent is afhankelijk van het land soms meer dan € 9, nu kost dit € 1 per MB. De volledige lijst met landen waarin je deze bundel kunt gebruiken vind je hier.

Data Vodafone prepaid

Als je gebruik maakt Vodafone YOU, dan kun je gratis binnen de EU gebruik maken van je databundel voor het binnenland. Als je een maandbundel YOU S hebt, betekent dat 200 MB die ook in het buitenland te gebruiken zijn, bij YOU M is dat 500 MB en bij YOU L is dat 1 GB. Tot 2 oktober 2016 geldt daarbij een actie: je krijgt tijdelijk bij een YOU L maandbundel gratis 1,5 GB extra, maar de extra data geldt alleen binnen Nederland. Bij de bundels kun je ook respectievelijk 20, 50 en 100 minuten bellen of sms'jes versturen binnen je bundel. Buiten de bundel kost data € 1 per 100 MB (per dag).

Tele2 data in het buitenland

Bij Tele2 kun je buiten je bundel binnen de EU voor € 0,06 per MB internetten. Het is ook mogelijk om bundels aan te schaffen en dat gaat door middel van het sturen van een sms'je naar 1280. Ook bij Tele2 geldt een actie (partnerlink): je krijgt de eerste EU100-bundel gratis. Deze wordt automatisch geactiveerd als je voor 5 september 2016 internet over de grens, binnen de EU. 

Binnen de meeste landen in de Europese Unie zijn drie verschillende databundels aan te schaffen. Voor alle beschikbare bundels en om te kijken of de bundels ook beschikbaar zijn in jouw vakantieland, bekijk je hier het volledige overzicht.

- De EU100-bundel kost € 2, is 30 dagen geldig en geeft je 100 MB. Je kunt de bundel aanschaffen door EU100 te sms'en naar 1280.

- De EU500-bundel kost € 6, is 30 dagen geldig en geeft je 500 MB. De bundel kan worden aangeschaft door EU500 te sms'en naar 1280. 

- De EU1000-bundel kost € 10 en is ook 30 dagen geldig. De bundel bevat 1000 MB en kan worden aangeschaft door EU1000 te sms'en naar 1280.

Data Tele2 buiten de EU

De tarieven voor het internetten buiten de Europese Unie verschillen bij Tele2 nogal. Op deze pagina kun je de exacte tarieven vinden, ook voor het bellen en sms'en buiten de EU. Tele2 biedt ook verschillende databundels aan voor landen buiten de Europese Unie, maar deze verschillen per land.

De volledige lijst met internetbundels van Tele2 vind je hier. De bundels zijn aan te schaffen door de activatiecode te sms'en naar 1280. Dagbundels zijn 24 na activering geldig, weekbundels zijn tot precies een week na activering te gebruiken. 

Telfort data in het buitenland

Telfort heeft voor abonnees slechts een bundel beschikbaar voor het internetten binnen de Europese Unie. Buiten de bundel kost het internetten binnen de EU € 0,06 per MB. Het inschakelen van deze bundel kan via de Mijn Telfort-app, via de Telfort-website of door het versturen van een sms-bericht.

- De Internetbundel EU kost € 5 en biedt 125 MB. De bundel is 7 dagen geldig en kan worden aangeschaft door INTERNETBUNDEL EU AAN te sms'en naar 1255.

De tarieven voor het internetten buiten de bundel in de verschillende zones vind je hier.

Prepaid data Telfort buitenland

Voor prepaid-gebruikers is er bij Telfort wat meer keus. Er zijn twee EU-bundels en twee Wereld-bundels.

- De Internet Dagbundel EU kost € 2,50 en biedt 50 MB. De bundel is 24 uur geldig en kan worden aangeschaft door INTERNET DAG EU te sms'en naar 1355.

- De Internet Weekbundel EU kost € 5 en biedt 100 MB.  De bundel is 7 dagen geldig en kan worden aangeschaft door INTERNET WEEK EU te sms'en naar 1355.

- De Internet Dagbundel Wereld kost € 5 en biedt 4 MB. De bundel is 24 uur geldig en kan worden aangeschaft door INTERNET DAG WERELD te sms'en naar 1355.

- De Internet Weekbundel Wereld kost € 10 en biedt 10 MB. De bundel is 7 dagen geldig en kan worden aangeschaft door INTERNET WEEK WERELD te sms'en naar 1355.

Simyo data in het buitenland

Bij Simyo zijn geen speciale databundels voor het gebruik van internet in het buitenland aan te schaffen. De tarieven zijn dan ook eenvoudig: wanneer je binnen de Europese Unie internet, betaal je € 0,06 per MB. Buiten de EU is dat bedrag € 5 per MB.

Volgens Simyo is het tarief van € 0,06 per MB een tijdelijk tarief en geldt dit om technische redenen. De provider geeft aan dat het tarief € 0,21 per MB zal worden, maar een maand voordat deze wijziging doorgevoerd wordt, zullen gebruikers hiervan op de hoogte gesteld worden.

Simpel data in het buitenland

Ook provider Simpel heeft geen speciale buitenlandbundels voor internet. Binnen de Europese Unie wordt de data uit je (binnenland)bundel gehaald, maar betaal je daar bovenop ook nog een premie van € 0,06 per MB. Wanneer je bundel op is, betaal je € 0,24 per MB.

Buiten de Europese Unie gelden andere tarieven en wordt je binnenlandbundel niet aangesproken. In zone 2 (onder andere een aantal Europese landen en de Verenigde Staten) betaal je € 7,63 per MB en in zone 3 betaal je € 10,17 per MB. Voor een overzicht van welke landen in welke zones zitten en de bijbehorende tarieven voor Simpel vind je hier.

Ben data in het buitenland

Bij Ben zijn ook geen buitenlandbundels aan te schaffen voor het internetten buiten Nederland. Binnen de Europese Unie verbruik je data uit je normale binnenlandbundel, maar betaal je daarboven nog € 0,06 per MB. Is je bundel op, dan betaal je ook € 0,06 per MB.

Buiten de Europese Unie verschillende de tarieven per zone. In zone 2 betaal je € 2,50 per MB en in zone 3 betaal je € 5 per MB. De zone-indeling is dezelfde als die van T-Mobile: zone 1 is de Europese Unie, zone 2 bestaat uit Niet-EU Europa + Aruba, Australië, Canada, Ned. Antillen, Marokko, Suriname, Turkije en de VS. Zone 3 is de rest van de wereld.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (17)
Bezig met laden van reacties...