Hyundai komt met Android Wear-app, auto starten met smartwatch

Hyundai komt met Android Wear-app, auto starten met smartwatch

Hyundai Blue Link

Hyundai heeft vanaf 2012 verschillende modellen in de Verenigde Staten voorzien van Blue Link, een systeem waardoor de auto verbonden is met clouddiensten. In het eerste kwartaal van 2015 komt een speciale app voor smartwatches met Android Wear. Hiermee is het mogelijk om de auto te starten, de motor te stoppen (wanneer een speciale modus is ingeschakeld, niet zomaar tijdens het rijden), de parkeerlocatie van de auto terug te vinden, de auto te ver- en ontgrendelen en om de claxon te laten klinken of de lampen te laten flitsen.

De app mag dan misschien vooralsnog niet naar de Benelux komen, het is in ieder geval een interessante toepassing voor smartwatches. Het is niet echt een onmisbare functie, maar wel weer een leuk extraatje. De nieuwe mogelijkheden kunnen allemaal geactiveerd worden door middel van spraakcommando's.

Beschikbaarheid

Het lijkt er op dat de aankondiging die Hyundai nu gedaan heeft, alleen geldt voor de Verenigde Staten. Wij hebben nog geen aanwijzingen dat het systeem op korte termijn naar de Benelux zal komen. Wel weten we dat Hyundai één van de bedrijven is die zijn auto's gaat voorzien van Android Auto. Hiermee kunnen smartphones met Android 5.0 of hoger worden verbonden met de auto en kunnen een speciale autoweergave laten zien. In dit artikel zie je het systeem in een Hyundai naast het concurrerende Apple Car Play.

Bron: Droid-Life

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties