Huawei's omzet steeg in eerste helft 2020 ondanks alle sancties

Huawei's omzet steeg in eerste helft 2020 ondanks alle sancties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei ziet zijn omzet in de eerste helft van 2020 met 13 procent groeien in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf laat groene cijfers zien ondanks het marktaandeel dat kleiner wordt.

Huawei omzet

Huawei heeft zijn omzet voor het eerste half jaar van 2020 bekend gemaakt, en in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is die met 13,1 procent gestegen. Huawei's verkoop van telefoons en andere producten aan consumenten droeg voor 56 procent bij tot die omzet, gevolgd door 35 procent voor de verkoop van netwerkapparatuur en 8 procent voor Huawei's enterprise-business. In totaal heeft Huawei een nettowinstmarge van 9,2 procent, in vergelijking met 8,7 procent vorig jaar.

[readmore articles="208017"]

Hert Chinese techbedrijf kan dus nog steeds groeicijfers laten zien ondanks de vele sancties die de Verenigde Staten en sinds recent ook het Verenigd Koninkrijk uitoefenen op het bedrijf. De VS heeft dit jaar nieuwe sancties voorgesteld die Huawei ervan verhinderen om eigen chipsets te laten bouwen door het Taiwanese bedrijf TSMC. Daarnaast heeft het Verenigd Koninkrijk beslist om Huawei te weren als fabrikant van netwerkapparatuur voor 5G.

Beelden van de oortjes

De verkoop van smartphone krijgt ook als gevolg van de wereldwijde coronacrisis een dreun, en dat geldt in het bijzonder voor Huawei dat zijn marktaandeel in Europa ziet afnemen. Dat geldt ook voor het premiumsegment.

Huawei Mobile Services

Tegelijk zien we wel hoe Huawei aan een hoog tempo inspanningen levert om zijn eigen Huawei Mobile Services-systeem (HMS) te verbeteren. Het is bijvoorbeeld nu mogelijk om snel apps uit alternatieve bronnen te installeren en ze vervolgens ook bij te werken. Wat vind jij van de verbeteringen die Huawei heeft gepresenteerd, en denk jij dat Huawei opnieuw aan marktaandeel zal kunnen winnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk