Officieel: Huawei bevestigt lancering vouwbare telefoon op MWC

Officieel: Huawei bevestigt lancering vouwbare telefoon op MWC

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft bevestigd dat het op het Mobile World Congress (MWC) volgende maand een vouwbare telefoon wil lanceren. Het toestel krijgt in een keer ook 5G-technologie ingebouwd.

Vouwbare Huawei

Huawei CEO Richard Yu heeft aan Reuters bevestigd dat Huawei volgende maand op MWC zijn vouwbare telefoon zal voorstellen. Eerder maakte het bedrijf ook al bekend dat het ook 5G-technologie in dat toestel zal stoppen. Huawei's toestel zal daarmee wel later aangekondigd worden door de vouwbare Samsung-telefoon, want die lancering zou gepland zijn voor 20 februari, als we de geruchten mogen geloven samen met Samsungs eigen teaser

Verder stelde Yu dat vorig jaar Huawei's smartphoneverkoop - het bedrijf verkoopt ook professionele netwerkapparatuur - voor het eerst goed was voor het merendeel van zijn winst. Huawei haalde in totaal een winst van 46 miljard euro, waarvan 48 procent afkomstig was van smartphone-verkoop. Yu beweert dan ook dat het bedrijf de grootste smartphonefabrikant t er wereld kan worden zonder de Amerikaanse markt. "Zelfs zonder de Amerikaanse markt zullen we de nummer één van de wereld worden. Ik verwacht dat het zal gebeuren ten vroegste dit jaar en anders zeker volgend jaar", zegt CEO Richard Yu. 

[readmore articles="197069,197045"]

Foto's van de P Smart 2019 doorheen het huis

De Huawei P Smart 2019 die we al in onze review onder handen namen

Vertrouwen in het bedrijf

Huawei is er dan ook van overtuigd dat de consumenten alle vertrouwen in het bedrijf hebben. "Onze klanten hebben vertrouwen in ons", aldus Yu. "Het zijn enkel de politici die druk op ons trachten uit te oefenen." De CEO stelt ook dat het bedrijf alvast contracten heeft vastgelegd met telecomproviders voor de uitbouw van een 5G-netwerk, waarvan de meerderheid zich in Europa bevindt. Het bedrijf heeft 18 contracten op zak met Europese providers, 9 in het Midden-Oosten en 3 in Azië. 

Toch zijn er Europese landen als Duitsland en Polen waar er wel degelijk bezorgdheid heerst rondom Huawei. De resultaten van onze AW Poll toonden onlangs dat ook de consument meer duidelijkheid wil over de zaak met de spionagebeschuldigingen. Wat denk jij ervan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

[readmore articles="196888,196847"]

Foto's van de P Smart 2019 doorheen het huis

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk