Huawei verkoopt zijn dochtermerk Honor vanwege druk Amerikaanse sancties

Huawei verkoopt zijn dochtermerk Honor vanwege druk Amerikaanse sancties

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft in een verklaring laten weten dat het zijn dochtermerk Honor verkoopt. Dat doet Huawei vanwege de enorme druk waaronder het bedrijf staat ten gevolge van de Amerikaanse sancties.

Verkoop Honor-dochtermerk

Er waren al geruchten omtrent de verkoop van Honor want Huawei zou in gesprek zijn met een aantal geïnteresseerden. Deze geruchten blijken op waarheid te zijn gebaseerd want Huawei heeftbesloten al zijn bedrijfsmiddelen van Honor te verkopen aan Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. Met deze verkoop wil Huawei ervoor zorgen dat het voortbestaan van Honor gegarandeerd wordt. "Deze verkoop zal de verkopers en leveranciers van Honor helpen deze moeilijke tijd te doorstaan", meldt Huawei in de verklaring.

Gerelateerde artikelen

Huawei staat al geruime tijd in de Verenigde Staten op een zwarte lijst van bedrijven waarmee geen handel mag worden gevoerd. De Verenigde Staten beschuldigen het Chinese bedrijf van spionage voor de Chinese overheid, alhoewel daar nooit bewijs voor is aangeleverd. Amerikaanse bedrijven mogen dus geen zaken meer doen met Huawei, alhoewel Qualcomm weer een kleine opening heeft gekregen. Huawei kan in ieder geval nog steeds geen nieuwe telefoons uitbrengen met de Google-apps en Play Store en de levering van 5G-netwerkapparatuur staat ook onder druk.

Honor

Honor werd in 2013 opgericht door Huawei, maar het dochtermerk opereert grotendeels onafhankelijk van het moederbedrijf. Met dit merk smartphones wilde Huawei gaan concurreren met smartphonemerken uit het middensegment in China en de rest van de wereld. Door de online-verkoop kon de prijs van de telefoons lager gehouden worden. In 2018 sloot Honor een samenwerking met Belsimpel en in 2019 lanceerde het merk zijn webshop in Nederland. Inmiddels is Honor niet meer actief in Nederland.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk