Renders van Huawei P30 laten vingerafdrukscanner onder scherm zien

Renders van Huawei P30 laten vingerafdrukscanner onder scherm zien

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Op foto's en video's van bekende lekker OnLeaks is de komende Huawei P30 te zien. Hierop vallen een aantal zaken op: de vingerafdrukscanner is onder het scherm geplaatst, er zijn drie camera's op de achterkant aanwezig en er is een gradiënte kleur aanwezig. Oh ja, de koptelefoonaansluiting is er ook gewoon weer!

Huawei P30

Huawei brengt in het voorjaar altijd zijn nieuwe P-serie uit. Vorig jaar bestond deze uit de P20 lite, P20 en de P20 Pro. Nu, in 2019, komen er een aantal nieuwe smartphones onder de P30 naam uit. Vandaag zijn er enkele afbeeldingen en een video gelekt van het middelste model: de Huawei P30. Deze renders zijn gebaseerd op schetsen die fabrieken krijgen om hun producten te maken. Daarom zijn zaken als het formaat en het uiterlijk al redelijk goed op te maken uit dergelijke lekken, maar is zoiets als de specifieke kleur wat minder zeker. Toch is er al heel wat informatie vrijgegeven door OnLeaks, een bekende lekker op het gebied van smartphones.

Huawei P30 afbeelding

Het eerste dat opvalt is de gradiënt kleur op de achterzijde van het toestel. Huawei had deze kleur vorig jaar ook al bij de P20 (Pro) en de Mate 20 Pro doorgevoerd. De P30 wordt aan dit rijtje toegevoegd met een kleur die overloopt van blauw naar groen. Natuurlijk komen er nog meer kleuren beschikbaar maar het lijkt erop dat de gradiënt gaat blijven, zoals we ook al recentelijk in een AW Poll aankaartten. 

Huawei P30

De notch (inkeping) aan de bovenkant van het scherm is een stuk kleiner gemaakt tegenover de P20. Hierin zit de front-facing camera verwerkt. Op de voorzijde is niet meer de vingerafdrukscanner te vinden. Deze is naar onderen het scherm verplaatst. Het gaat hier waarschijnlijk om een optische vingerafdrukscanner zoals we ook al tegenkwamen bij de Mate 20 Pro.

[readmore articles="195612"]

Het scherm heeft nu ongeveer een grootte van 6 inch met een FullHD+ resolutie. De afmetingen van het toestel liggen op 149,1 x 71,4 x 7,5 mm. De dikte van het toestel inclusief de camera-bump op de achterkant is 9,3 mm. 

Op de achterkant staan de drie camera's centraal, tegenover de twee exemplaren waarover de P20 nog over beschikte. Deze drie camera's zullen - als we kijken naar de P20 Pro van vorig jaar - waarschijnlijk een hoge resolutie 38 megapixel hoofdcamera zijn, een monochrome sensor die in het zwart-wit foto's maakt en een zoomlens voor ongeveer 5x inzoomen. De camera aan de voorkant zal een resolutie van 24 megapixel krijgen.

Huawei zette vorig jaar zwaar in op Artifical Intelligence door middel van een speciale module in hun processor. Hierdoor werden foto's geanalyseerd en verbeterd. Het lijkt logisch dat Huawei hier met de P30 op gaat voortborduren. De processor wordt naar alle waarschijnlijkheid de in het najaar aangekondigde Kirin 980. Deze chipset gemaakt op het 7 nm procédé was voor het eerst in de Mate 20 en Mate 20 Pro te vinden. Er mogen dan wel veel vernieuwingen zijn, een oude bekende keert terug: op de onderkant is de 3,5 mm koptelefoonaansluiting te vinden.

Huawei P30 prijzen en beschikbaarheid

Kijkend naar vorig jaar dan is het logisch om te verwachten dat de Huawei P30 op een evenement eind maart zal worden aangekondigd. Vorig jaar ging de Huawei P20 voor 680 euro over de toonbank, terwijl de P20 Pro 899 euro kostte. Prijzen rond deze bedragen liggen daarmee voor de hand. Zodra er meer nieuws over de Huawei P30-serie bekend wordt gemaakt lees je dat natuurlijk op onze website. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk