Huawei ontkent geruchten over verlaagde productie

Huawei ontkent geruchten over verlaagde productie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei-productie

Huawei verkeert in een lastige crisis als een pion tussen de twee wereldmachten: China en de Verenigde Staten. Door het handelsverbod dat de Verenigde Staten heeft opgelegd kan het merk geen toekomstige telefoons met een Android-licentie uitbrengen of nieuwe, eigen chipsets uitbrengen. Naast die meer technische gevolgen, krijgt de merknaam te maken met een enorme schade bij de consument, dat verduidelijkte professor Tom Evens vorige week bij onze redactie.

Een logisch gevolg van een verminderde vraag naar Huawei-toestellen, is een verlaging van de productie, dat leren de basislessen van Economie. Er deden dan ook geruchten de ronde dat de productie verlaagd is bij Foxconn, dat is het bedrijf dat de toestellen voor Huawei in elkaar zet. Foxconn werkt ook voor bedrijven als Xiaomi en Apple. Huawei heeft dat nieuws nu ontkend in een reactie bij Forbes. "Huawei weerlegt de beweringen, onze globale productieniveaus zijn normaal, met geen opmerkelijke veranderingen in welke richting dan ook", zegt een woordvoerder van Huawei.

Huawei ontkent geruchten over verlaagde productie

Crisiscommunicatie

Er is natuurlijk geen manier om zeker te weten of de productie bij Huawei al dan niet dezelfde is gebleven, maar het lijkt logisch dat het bedrijf in elk geval zou ontkennen dat er iets is veranderd. Dat zou namelijk een minder krachtig signaal zijn naar de consument. Zoals Professor Evens zei, doet het merk nu aan crisiscommunicatie, en Huawei wil daarbij tonen dat het nog steeds sterk staat, ook al is de toekomst van het bedrijf eerder onzeker. Dat zagen we bijvoorbeeld recent in een interview met de Huawei-oprichter Ren Zhengfei.

De cijfers van het eerste kwartaal voor Huawei waren volgens Gartner positief, met opnieuw een tweede positie in de smartphonemarkt en een inhaalbeweging op marktleider Samsung. Of het die koers zal kunnen verderzetten in het tweede kwartaal, blijft voorlopig de vraag.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk