Huawei toont sterke omzetstijging van 23 procent ondanks crisis

Huawei toont sterke omzetstijging van 23 procent ondanks crisis

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei legt positieve cijfers voor in zijn cijfers voor het tweede kwartaal, want het bedrijf ziet zijn omzet groeien ondanks de crisis met de Verenigde Staten.

Omzetstijging Huawei

Huawei werd in mei verrast door plotselinge sancties van de Verenigde Staten als gevolg van een handelsoorlog die het land met China uitvecht. Recent trok president Donald Trump zijn handelsverbod grotendeels weer in, waardoor bedrijven weer handel kunnen voeren met Huawei zolang de verhandelde goederen geen bedreiging vormen in de ogen van de VS. 

Het lijkt er nu op dat Huawei nooit sterk geleden heeft onder de moeilijke situatie waarin het zich verkeert, dat blijft uit de kwartaalcijfers die het bedrijf heeft gedeeld. Huawei pakt uit met een omzetstijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar, ofwel 52,3 miljard euro. Die hogere omzet wordt genoteerd bij de prestaties van alle bedrijfstakken samen, namelijk, netwerkapparatuur, telefoons en cloud-producten.

[readmore articles="200938"]

Beelden avnd e telefoons

'Vlot en robuust'

Toch steeg in het afgelopen kwartaal ook de verkoop van Huawei- en Honor-toestellen, want beide merken verkochten samen 118 miljoen toestellen, dat is een stijging van 24 procent op jaarbasis. "Door de situatie dacht je misschien dat zaken er chaotisch aan toe gingen bij ons, maar dat is verre van het geval", dat zegt Liang Hua, een bestuurslid van Huawei in een speech volgens Europorter. "We hebben hard gewerkt om de zaken vlot te laten verlopen en een sterke prestatie neer te zetten zoals alle financiële indicators tonen. Onze zaken zijn robuust gebleven in de eerste helft van 2019."

[readmore articles="200904"]

Onlangs klonk ook Honor erg strijdvaardig en positief tijdens de lancering van de Honor 9X-reeks in China. Het dochtermerk van Huawei heeft opnieuw dezelfde doelen voor ogen als voor de crisis begon, namelijk de tweede grootste worden in China en de nummer vier wereldwijd.

Huawei P30 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk