Smartphonefabrikant Huawei stoot Apple van tweede plek

Smartphonefabrikant Huawei stoot Apple van tweede plek
De Chinese fabrikant Huawei is momenteel de op een na grootste smartphonemaker ter wereld. Hiermee stoot het bedrijf Apple van de tweede plek.

Zilver voor Huawei

Volgens de uitkomsten van een onderzoek gedaan door onderzoeksbureau Counterpoint, heeft Huawei als grootste smartphonebedrijf in de maanden juni en juli de tweede plek van Apple ingenomen. Op de eerste plaats staat nog steeds op eenzame hoogte, Samsung.

Huawei sprak eerder al de ambitie uit om in 2018 uiteindelijk de tweede plek van Apple in de smartphonemarkt over te nemen, wat nu in de maanden juni en juli is gelukt.

Cijfers onderzoek Counterpoint

Best verkopende smartphones in juli

Counterpoint geeft aan dat de best verkopende smartphones in juli de iPhone 7 en iPhone 7 Plus waren, gevold door de Oppo R11 en de A57 op plaats drie en vier. De Samsung Galaxy S8, Xiaomi Rendmi Note 4X en de Samsung Galaxy S8+ volgen de top vier op.

Meteen valt op dat er geen enkel Huawei-toestel in de top 10 voorkomt, en dat de fabrikant qua marktaandeel toch nu op de tweede plek staat. Dit heeft volgens het onderzoekbureau te maken met de grote hoeveelheid verschillende toestellen die de fabrikant momenteel voert, waarbij een grote favoriet ontbreekt. Huawei zet dus op meerdere segmenten in de smartphonemarkt in, maar zal hun herkenbaarheid (Brand Recognition) verder moeten uitbouwen wil het in de toekomst zijn marktaandeel blijven vergroten.

Cijfers onderzoek Counterpoint

Hattrick

Om een hattrick te behalen, zal Huawei in augustus hetzelfde kunstje moeten flikken, en volgens de cijfers uit het onderzoek zou dit moeten lukken. In september zal Apple een opleving kunnen verwachten, aangezien de iPhone 8 en iPhone X dan worden aangekondigd. In oktober zullen we dan de Huawei Mate 10 gaan verwelkomen, waarmee Huawei weer in oktober kan scoren.

Via: GSMArena Bron: Counterpoint

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties