'Huawei krimpt met 40 procent in Europa, Xiaomi groeit met 80 procent'

'Huawei krimpt met 40 procent in Europa, Xiaomi groeit met 80 procent'
Huawei krijgt in West-Europa de grootste klappen voor zijn verkoop in het eerste kwartaal van 2020. Xiaomi kent tegelijk een sterke groei van bijna 80 procent vergeleken met een jaar eerder.

Smartphonemerken Europa

Hier op Androidworld schreven we al veel over de gevolgen van het coronavirus wat betreft de dalende verkoop van smartphones. We hadden het onlangs al over de wereldwijde impact in het eerste kwartaal, en de drie verschillende scenario's die mogelijk zijn, maar we nu krijgen we cijfers over de verkoop en het marktaandeel van de grootste fabrikanten in West-Europa.

[readmore articles="206728"]

Volgens het marktanlysebedrijf Canalys zagen vier van de vijf grootste fabrikanten in West-Europa hun verkoop krimpen ten opzichte van een jaar eerder, met Huawei op kop. Het Chinese bedrijf dat met een alternatief moest komen voor de Google-apps en diensten, kreeg een vermindering in de verkoop van 40 procent. Daarnaast had ook concurrent Samsung het lastig met een daling van 21 procent, en Apple blijft het beste gespaard met een daling van 8 procent. Opvallend is wel dat de machtsverhoudingen tussen die top drie vrijwel ongewijzigd blijft.

Beeld van de cijfers

Xiaomi en Nokia

De enige fabrikant die zijn verkoop in West-Europa ziet stijgen is Xiaomi, dat de vierde grootste is. Xiaomi is nog relatief nieuw in onze markt en daarom moet het bedrijf nog volop voet aan wal te zetten in Europese landen. Verder ziet HMD Global, het bedrijf achter de Nokia-telefoons, zijn verkoop verder krimpen met 19 procent. De Nokia-telefoons hebben een marktaandeel van 2 procent in West-Europa.

[readmore articles="206872"]

Verwacht jij dat Xiaomi nog verder zal groeien in West-Europa, of heeft het merk zijn top alvast bereikt? Wat met OPPO, dat andere Chinese merk dat in steeds meer Europese landen geïntroduceerd wordt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties