'Huawei Kirin 990 komt naar Mate X en ondersteunt 4K-video aan 60 fps'

'Huawei Kirin 990 komt naar Mate X en ondersteunt 4K-video aan 60 fps'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Kirin 990-chipset

Er is meer bekend over de Kirin 990, dat is de volgende high-end-chipset van Huawei die we dit jaar en het komende jaar in tal van telefoons van Huawei en Honor zullen mogen verwachten. Huawei heeft onthuld bij Neowin dat de Mate X, zijn vouwbare telefoon, een upgrade krijgt naar de aankomende processor. De Mate X was eerder al uitgesteld nadat de eerste problemen met vouwbare smartphones opdoken, maar nu blijkt dat hij ook intern een verbetering krijgt.

De Kirin 990 zal gebruikmaken van TSMC's vernieuwde EUV 7 nanometer bakproces, en het zal Huawei's derde chipset zijn die van 7 nanometer-technologie gebruikmaakt, nadat eerder de Kirin 980 en de Kirin 810 kwamen. Huawei's chipset zal verder ook 4K-video's aan een hogere framerate ondersteunen. Dat kon eerder met de Kirin 980 enkel als je in een Full HD-resolutie opneemt bij telefoons als de Mate 20 Pro en de nieuwe P30 Pro. Qualcomm ondersteunde de hogere framerate al sinds de Snapdragon 845 van vorig jaar.

Huawei Mate X

Camera Mate X

Naast de nieuwe chipset mogen we volgens Neowin ook verbeteringen verwachten op het gebied van cameratechnologie bij de Mate X. Huawei zou kiezen voor een hoofdcamera met RYB-sensor. Dat is de aangepaste sensor van de P30 Pro die door het gebruik van de kleur geel meer licht doorlaat en ook in onderbelichte omstandigheden sterk presteert. Mogelijk zal de telefoon ook dezelfde telelens met 5x optische zoom aan boord krijgen.

Een belangrijke vraag is of die upgrades die Huawei nu doorvoert ook een effect zullen hebben op het prijs van de vouwbare telefoon, die al vrij hoog is. Toen de telefoon op de MWC-beurs in Barcelona werd aangekondigd, raakte bekend dat de telefoon 2299 euro zal kosten. Het is nog niet bekend wanneer de Mate X wordt gelanceerd en of hij naar Nederland komt.

'Huawei Kirin 990 komt naar Mate X en ondersteunt 4K-video aan 60 fps'

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk