Huawei introduceert Kirin 970-chipset, mogelijk voor Mate 10

Huawei introduceert Kirin 970-chipset, mogelijk voor Mate 10

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei heeft zojuist de opvolger van de HiSilicon Kirin 960 aangekondigd, de Kirin 970-chipset. Naar verwachting zal deze chipset gebruikt worden in de nog aan te kondigen Huawei Mate 10.

HiSilicon Kirin 970

Huawei produceert zijn eigen HiSilicon-chipsets, die worden gebruikt in Mate- en P-toestellen. Vorig jaar kwamen ze met de Kirin 960 op de proppen, een snelle chipset die in de Huawei Mate 9 te vinden was. Vandaag heeft de Chinese fabrikant de opvolger hiervan aangekondigd, de HiSilicon Kirin 970. Deze chipset zal naar verwachting in de nog aan te kondigen Huawei Mate 10 te vinden zijn.

HiSilicon Kirin 970

Dit voorjaar zijn ook de Snapdragon 835 en de Samsung Exynos 9 aangekondigd. Dit zijn twee chipsets gebaseerd op een 10-nanometer-procedé, dus de verbindingen binnen de chipset zijn veel kleiner zijn dan voorheen. Hierdoor wordt er minder warmte gegenereerd en worden de processoren sneller.

De Kirin 970-chipset is voorzien van 8 kernen en 12 grafische kernen en zal moeten gaan concurreren met bovenstaande chipsets. De Kirin 970 is ook gebaseerd op een 10-nanometer-procedé en is een 64-bit octa-core processor, welke is opgebouwd volgens het zogenaamde big.LITTLE principe. Bij dit principe wordt gebruik gemaakt van twee quad-core-processorclusters, waarvan één bedoeld is voor het verwerken van zware taken, en de ander op een energiezuinigere manier lichtere taken verwerkt. De chipset is opgebouwd uit 5,5 miljard transistors op een oppervlakte van slechts één cm. Dat is meer dan de 2.5 miljard die de Snapdragon 835 bevat.

Nieuwe mogelijkheden

Naast bovenstaande specificaties is de Kirin 970 uitgerust met een vorm van kunstmatige intelligentie, waardoor het tot 25 keer sneller is dan een reguliere chipset, en 50 procent efficiënter. De Kirin 970  kan dus dezelfde AI-berekeningen sneller en met veel minder energie uitvoeren. De chipset ondersteunt teven LTE Cat. 2-netwerken. Hiermee kan het downloadsnelheden aan tot 600 Mbps en uploadsnelheden tot 100/150 Mbps.

De nieuwe HiSilicon Kirin 970 gaan we naar verwachting terugzien in de Huawei Mate 10. Dit toestel wordt op 16 oktober aangekondigd. Zoals het er nu erop lijkt krijgt de Mate 10 dus een krachtige chip, die de concurrentie meer dan prima aankan. We zijn benieuwd naar het resultaat! 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk