Huawei oprichter: "HarmonyOS is niet klaar voor smartphones"

Huawei oprichter: "HarmonyOS is niet klaar voor smartphones"
Huawei's oprichter Ren Zhengfei heeft toegegeven dat Harmony nog niet klaar is om op smartphones te draaien. Het zou jaren duren om de software geschikt te maken als besturingssysteem voor telefoons.

HarmonyOS en smartphones

Huawei lanceerde recent HarmonyOS, dat is een eigen besturingssysteem dat werd voorgesteld als software voor zowel telefoons als slimme televisies, laptop en smarthome-apparaten. Huawei volgt daarmee Googles plan voor Fuchsia OS, dat eveneens overkoepelend werkt. Nu heeft Huawei's oprichter Ren Zhengfei aangegeven aan een dat het besturingssysteem nog helemaal niet klaar is om op smartphones te draaien, dat weet Gizchina

[readmore articles="202066"]

Zhengfei stelt dat de open-source-software van Huawei daarentegen is gemaakt om te werken voor smartwatches, televisies, geautomatiseerde industrie, infotainmentsystemen voor auto's, smart tv's en andere verbonden apparaten. Volgens de man zou het jaren in beslag nemen om het systeem geschikt te maken voor telefoons. Het is niet de eerste keer dat we vernemen dat Harmony - in tegenstelling tot wat Huawei eerder bekend maakte - helemaal niet geschikt is voor telefoons. Huawei's vice president Catherine Chen bracht eerder al diezelfde boodschap naar buiten.

[readmore articles="201386"]

Huaweis HarmonyOS

Afhankelijk van Android

Het lijkt er dus op dat we ons in de toekomst niet meteen hoeven te verwachten aan een afscheid van Huawei als Android-fabrikant. Huawei heeft ook al bevestigd dat de Mate 30 Pro zal verschijnen met EMUI 10, dat gebaseerd is op de open-source-versie (AOSP) van Android 10.

Huawei kan door het handelsverbod met de Verenigde Staten alleen geen beroep doen op Google Mobile Services, wat de Play Store en alle Google-diensten bevat. Het bedrijf zoekt daarom naar een oplossing waardoor het alsnog de populaire Google-apps kan installeren op zijn telefoons via een derde partij. Het is niet duidelijk of Huawei achter de schermen werkt om Harmony alsnog geschikt te maken voor telefoons.

Render van de vermoedelijke Huawei Mate 30 Pro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties