HTC gaat zich volgend jaar op de midrange focussen

HTC gaat zich volgend jaar op de midrange focussen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

HTC in 2019

HTC zit nog altijd in slechte papieren. Het zag er even uit dat het terug winstgevend was, maar dat succes bleek maar voor korte duur. Uiteindelijk raakte bekend dat we volgend jaar geen nieuw HTC-vlaggenschip in de lente mogen verwachten. Het bedrijf bleek wel met "iets anders" te komen, en ook op het einde van het jaar komt er een nieuwe high-end telefoon.

Ondanks de rode cijfers, blijft smartphones naar eigen zeggen belangrijk voor HTC, en het bedrijf zal dat nu naar eigen zeggen doen met een focus op zijn Desire midrange-reeks. Dat zegt HTC's president Darren Chen. Het bedrijf wil zijn marktaandeel en winsten uit de midrange verruimen. HTC is niet de enige die meer kansen ziet in het middensegment, want ook Nokia uit zijn duidelijke focus op midrange-telefoons. Daarnaast maakte ook Samsung bekend dat het volgend jaar innovatiever uit de hoek zal komen, en dat nieuwigheden niet langer als eerste in de high-end te zien zullen zijn.

Toestelfoto's

De midrange HTC U12 Life liet goede kenmerken zien in onze review

Verwachtingen volgend jaar

2018 was een jaar waarin we prachtige toestellen te zien kregen in het middensegment. Denk aan de Nokia 7 Plus, maar ook aan de splinternieuwe Pocophone F1 of de Honor 10. Dit jaar zijn high-end telefoons dus nog meer naar een apart luxesegment verheven, en ging het er hard aan toe in de grote categorie tussen 300 euro en pakweg 600 euro.

Wat andere productcategorieën betreft zal HTC de levensduur van de U12+-reeks verlengen met nieuwe modellen. Het merk doet het ook nog steeds goed met virtual reality, dankzij nieuwe modellen van de HTC Vive-headset. Het bedrijf kwam ook met een blockchain-telefoon, de Exodus 1 die volgens het bedrijf goed verkocht en een vervolg krijgt in 2019.

Wat denk jij van deze strategie van HTC? Laat het ons weten in de reacties.

HTC U12 Plus

De HTC U12+ was niet de meest complete smartphone

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk