Het verhaal van de HTC M8 en de hands-on: ouders ontslagen, 'leven voorbij'

Het verhaal van de HTC M8 en de hands-on: ouders ontslagen, 'leven voorbij'

Fittie

De jongen die de video heeft gepost, Roshan Jamkatel, heeft behoorlijk op zijn donder gekregen van HTC, getuige onderstaande tweetwisseling die we vanochtend ook al gepubliceerd hebben. HTC ‎Senior Global Online Communications Manager Jeff Gordon geeft hierin aan dat HTC aan de hand van het IMEI-nummer dat in de video wordt getoond, "contact zal opnemen" met Jamkatel of de eigenaar van het toestel waar Jamkatel hem 'geleend' heeft.

The soap continues...

Vervolgens probeert Jamkatel een tweede persoon diefstal in de schoenen te schuiven. Hij geeft aan dat hij zelf niet verantwoordelijk is voor het uploaden van de hands-on. Hij wilde hem namelijk pas posten 'nadat de aankondiging van de HTC M8 was gedaan'. Ondertussen heeft hij wel door dat hij in grote problemen verkeerd, de 12 minuten durende video gaat 'viral'.

Meet the parents

Vermoedelijk werken zijn ouders bij een telecomprovider (of volgens de gerucht HTC zelf) en hebben een exemplaar van de HTC M8 mee naar huis gekregen om te testen. Zoonlief heeft hem van de keukentafel gepakt en een videocamera erop gericht. Testers moeten een NDA (non-disclosure agreement) via de fabrikant van het testtoestel ondertekenen, waarin wordt vermeld dat de partij aan wie het product wordt voorgelegd, de informatie als vertrouwelijk beschouwt en dus strikt geheimhoudt voor derden.

De ouders van Roshan zullen zo'n geheimhoudingsverklaring ook van een krabbel hebben voorzien. Deze geheimhoudingsovereenkomst is met het publiceren van de video geschonden en dat heeft klaarblijkelijk grote consequenties gehad voor de banen van vader en moeder.

Het moraal

Natuurlijk zijn er veel medestanders en tegenstanders van dit soort vroegtijdig 'lekken' van gevoelige informatie. Wat hebben we geleerd? Pas op met wat je publiceert, voor je het weet is het overal te wereld te zien en heb je wat uit te leggen aan je ouders (en je ouders aan hun werkgever). Voor de ouders ook een les: het is geen goed idee om geheime toestellen in huis rond te laten slingeren...

Of zou het toch om een viral-actie van HTC zelf gaan? Wij denken in ieder geval van niet, maar de mogelijkheid is er natuurlijk wel. De grote concurrentie van HTC, Samsung en Sony, heeft reeds zijn nieuwe topmodellen aangekondigd en de lancering van de nieuwe One laat nog even op zich wachten. Deze video komt dan wel op een goed moment. Ook heeft Roshan nog niet veel getweet, maar is zijn account al wel een half jaar oud. Vooralsnog lijkt het er op dat het geen bewuste actie van HTC is.

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
HTC M8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer