Gramofon: muziek afspelen via WiFi

Gramofon: muziek afspelen via WiFi

Gramofon

Gramofon is van de makers van Fon, een wereldwijd WiFi-netwerk dat door gebruikers gedragen wordt. Gramofon heeft ook iets met verbindingen te maken, deze maakt het net als bijvoorbeeld Rocki mogelijk muziek via WiFi te streamen naar praktisch elke ontvanger. De Gramofon wordt aangesloten op een audio-apparaat, zeg je stereo-set en vervolgens verbonden met WiFi of een ethernet-kabel. Daarna is het mogelijk om een smartphone of tablet te koppelen aan Gramafon en muziek te streamen, die vervolgens uit je eigen audio-device te horen zal zijn. Gramofon heeft momenteel ondersteuning voor Spotify en Rhapsody, maar Google Play Music, Deezer en andere diensten zullen in de toekomst toegevoegd worden.

Door het gebruik van Gramoofon is het dus mogelijk muziek te streamen naar praktisch elk apparaat en ben je niet gelimiteerd door het bereik van Bluetooth. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij een Bluetooth-speaker. Het enige dat noodzakelijk is, dat je verbonden bent met hetzelfde WiFi-netwerk.

Beschikbaarheid

Gramofon is te vinden op Kickstarter en gaat erg hard, maar steunen is nog mogelijk voor, op dit moment, $ 50. Je bent dan één van de eersten die Gramofon thuisgestuurd krijgt. Het product zal uiteindelijk voor $ 99 op de markt gebracht worden.

Dit artikel is geschreven door Hans Frings, eigenaar van GadgetsDaily.nl.

Lees meer over:
Accessoires

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties