Black Friday Weeks bij Teufel met kortingen tot 42 procent!

Google Zoeken introduceert handige optie om je Google te laten helpen

Laura Jenny
Laura Jenny
2 mei 2024, 8:00
2 min leestijd
Google Zoeken introduceert handige optie om je Google te laten helpen

Lees verder na de advertentie.

De Google-zoekmachine wordt voorzien van een handig foefje dat je ook nog kunt opslaan, mocht je er graag vaker gebruik van willen maken. Het gaat om filters voor je zoekopdrachten, waarmee je Google iets meer context kunt geven bij dat zoeken. Dit is hoe het werkt.

Filters binnen Google Zoeken

Filters laten je kiezen voor een bepaalde websites of bepaalde woorden om op te filteren. Zo kun je bijvoorbeeld specifiek op alleen websites zoeken binnen het .nl-domein, zodat je kans groter is dat je Nederlandse websites tegenkomt, maar het is ook mogelijk om te zoeken naar een bepaald bestandstype, zoals een pdf’je. Hiermee moet je sneller bij datgene uitkomen waar je naar op zoek bent, zonder dat het je al te veel moeite kost.

Misschien is het handigste filter wel het filter om op een bepaalde periode te zoeken in Google Zoeken. Wil je bijvoorbeeld iets weten over je favoriete voetbalclub, dan zul je vooral veel informatie van nu tegenkomen in die zoektocht. Heb je echter iets nodig dat juist wat ouder is, dan kan het helpen om op een specifieke periode te zoeken. Misschien wil je iets weten over beslissingen die zijn genomen door een ander bestuurlijk team, of wil je van het bedrijf waar je werkt weten wat er allemaal naar voren komt in een bepaald jaar. Je zoekt makkelijker met filters die Google wat meer handvatten geven om op de proppen te komen met datgene dat je echt wil. Zie hieronder hoe het eruitziet (via 9to5Google):

Filters opslaan in je profiel

De opties zijn onder andere zoeken in discussiesites als Reddit, alleen de afgelopen 7 dagen, kindvriendelijke zoekresultaten en zelfs zoeken naar programmeercode. Bij die laatste optie zoekt Google dus vanzelf in websites als Github en Stackoverflow. Je kunt de filters ook opslaan, waardoor je ze niet elke keer weer bij elkaar hoeft te gaan zoeken. Ze staan dan in je profiel, dus wanneer je bent ingelogd op jouw account weet Google wat het moet doen. 

Bij sommige mensen die Google Zoeken gebruiken zijn de filters al te zien: bij jou ook? Deel het nu in de reacties bij dit artikel.

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!