Toevoegen betaalpas aan Google Wallet op smartwatches werkt weer

Toevoegen betaalpas aan Google Wallet op smartwatches werkt weer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds geruime tijd was het niet mogelijk om een betaalpas via Google Wallet op smartwatches te gebruiken. Dat probleem lijkt nu te zijn verholpen.

Google Wallet op smartwatches

In een aantal landen waaronder Nederland en België werd onlangs de Google Pay-app op telefoons en Wear OS-horloges vervangen door de Google Wallet-app. Je kan in Wallet onder andere je creditcards, klantenkaarten, en digitale ID's, opslaan. Helaas kregen smartwatch-eigenaren een foutmelding te zien bij het toevoegen van een betaalkaart aan Wallet. Betalen via het slimme horloge was dus niet mogelijk, ook niet voor de nieuwe Galaxy Watch 5-serie. Op de Play-pagina van Google Wallet en op een forum van Samsung stroomde de klachten binnen van mensen die bijvoorbeeld een smartwatch hadden gekocht om er mee te kunnen betalen en dar vervolgens niet (meer) konden doen.

Gerelateerde artikelen

Onze tipgever Han Perier bracht ons hiervan op de hoogte en liet vandaag weten dat het toevoegen van een betaalpas via Google Wallet op zijn Galaxy Watch 5 Pro werkte: "Wallet doet het! Via update op je horloge dus niet in de playstore mobiel maar via mijn apps op watch geupdate en klaar!" Op de Galaxy Watch 5 op de redactie werkt het toevoegen inmiddels ook, en daardoor is betalen via de smartwatch van Samsung weer mogelijk.

Kun jij ook weer een betaalpas aan Wallet toevoegen op je smartwatch? We zijn benieuwd op welk horloge jij ermee te kampen hebt. Laat het ons weten in de reacties bij dit artikel.

Toevoegen betaalpas aan Google Wallet op smartwatches werkt weer

Alles over Google Wallet

De Google Pay-app is nu de Google Wallet-app. Als je de Google Pay-app al op je telefoon hebt staan, hoef je geen nieuwe app te downloaden. Je zal bij de volgende keer dat je de Google Pay-app opent, gevraagd worden om de app in de Play Store bij te werken. Na de update verschijnt de app als Google Wallet.

Vervolgens kan je in Google Wallet je betaalpassen, creditcards, klantenkaarten, digitale tickets, digitale ID's (rijbewijs), concerttickets, digitale autosleutels en treinkaartjes opslaan en gebruiken. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk