Google Play Store laat je nu apps synchroniseren met verschillende apparaten

Google Play Store laat je nu apps synchroniseren met verschillende apparaten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heb je een Android-tablet en een Android-smartphone? Dan kan je nu je apps en games via de Google Play Store synchroniseren met al deze apparaten. Zo gaat dat in zijn werk.

Update 21/03/2023 15.00 uur: De sync-optie in de Google Play Store is inmiddels ook in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Nieuwe functies voor de Play Store

De Google Play Store krijgt langzamerhand veel handige functies erbij. Zo kun je sinds kort apps die je in de Play Store op je telefoon bekijkt, installeren op andere Android-apparaten. Daarnaast is er sinds vorig jaar een nieuw tabblad te vinden waarmee je gemakkelijker kunt zoeken naar apps die niet voor smartphones zijn gemaakt. Je vindt er apps voor Android TV, Android Auto en Wear OS, en je installeert deze rechtstreeks vanaf je telefoon.

Daar komt nu nog een synchronisatie-optie bij, zo blijkt uit de screenshots van Androidworld-lezer Kees. We zien in deze screenshots een nieuwe optie 'Apps synchroniseren met apparaten'. Die optie staat bij Apps en apparaat beheren onder de profielfoto. Als je erop tikt, krijg je een lijst te zien met alle Android-apparaten waarop je momenteel bent aangemeld met je Google-account en de tekst: “Apps die je op dit apparaat installeert, worden ook geïnstalleerd op je gesynchroniseerde apparaten.”

Blijkbaar is de nieuwe sync-optie nog vrij beperkt. Zoals de beschrijving al aangeeft, wordt synchronisatie alleen gestart voor nieuw geïnstalleerde apps. Je kan dus niet snel je lijst met geïnstalleerde apps op een andere telefoon zetten zonder dat je de reguliere stappen van Google hiervoor moet gebruiken. De synchronisatiefunctie is ook niet van toepassing op app-updates. Je moet updates nog steeds handmatig installeren of wachten tot automatische updates worden toegepast terwijl je telefoon inactief is of aan de oplader ligt. Op basis van de screenshots, lijkt het er wel op dat de synchronisatieoptie automatisch is ingeschakeld voor Wear OS-wearables. Die apparaten installeren al automatisch begeleidende apps als deze beschikbaar zijn.

We hopen dat de sync-optie snel breder beschikbaar is. Je kan zo een app van je werk-telefoon snel installeren op je privételefoon of andersom. Of een leuke game op je telefoon eenvoudig overzetten naar je tablet. Je hoeft dan niet meer in de Play Store te zoeken. De Play Store legt sinds kort ook meer focus op meldingen en aanbiedingen en het gaat vastlopende apps niet meer aanbevelen.

Op de redactie is de sync-optie helaas nog niet te zien. Zie jij deze wel in de Play Store? Laat het ons dan meteen weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshots).

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk