Gerucht: 'Google Pixel Notepad zal minstens 1400 euro kosten'

Gerucht: 'Google Pixel Notepad zal minstens 1400 euro kosten'

De prijzen van Googles aankomende vouwbare telefoon, de Pixel Notepad, zijn gelekt. De telefoon zal 1400 dollar kosten, en naar verwachting zal die prijs zich vertalen naar zo'n 1400 à 1500 euro. De werkelijke prijs in euro is nog niet bekend.

Pixel Notepad-prijs

Er zijn al langer berichten die stellen dat Google werkt aan zijn eerste vouwbare telefoon. Even leek het erop dat Google de plannen voor het toestel had geschrapt, maar begin vorige week verscheen er plots nieuwe informatie en lekte de naam 'Pixel Notepad'. Het toestel komt met een een klein en een groot scherm en het design doet denken aan de Galaxy Z Fold 3 van Samsung.

Meteen werd ook duidelijk dat Googles vouwbare telefoon goedkoper zal zijn dan de Samsung-telefoon die vorig jaar met een adviesprijs van 1799 euro verscheen. Nu is ook gelekt hoeveel de Google Pixel Notepad zal kosten in de Verenigde Staten. De telefoon zal er voor 1399 dollar op de markt komen, dat melden bronnen aan 9To5Google.

Het is nog niet bekend hoe die prijs in euro zal worden vertaald. Als we rekening houden met de Amerikaanse en Europese prijzen voor de Pixel 6-reeks verwachten we dat de Pixel Notepad tussen 1400 en 1500 euro zal kosten.

Gerucht: 'Google Pixel Notepad zal minstens 1400 euro kosten'
De Samsung Galaxy Z Fold 3

Gelijkenis met OPPO Find N

De bronnen stellen verder dat de Pixel Notepad eerder zal gelijken op de vouwbare OPPO Find N dan op de Z Fold 3 van Samsung. OPPO lanceerde eind vorig jaar een vouwbare telefoon die wat breder en compacter is vergeleken met de telefoon van Samsung. Google lijkt dus ook met dat idee aan de slag te gaan. Je kan onze hands-on met de OPPO Find N hier ontdekken.

Bij het vorige lek toen de naam 'Pixel Notepad' bekend werd al duidelijk dat Google bij zijn foldable een eenvoudigere cameraopstelling zal gebruiken vergeleken met zijn Pixel 6-reeks, en dat om de prijs van de telefoon te drukken. Nu komen we te weten dat Google de 12,2 MP Sony IMX363-sensor zal gebruiken als hoofdcamera en die heeft het bedrijf wel vaker in zijn telefoons gebruikt sinds de Pixel 3-reeks. Er komt ook een 12 MP groothoekcamera en Google gebruikt zijn eigen Tensor-chipset in de Pixel Notepad.

Lancering eind 2022

Google zal de Pixel Notepad wereldwijd lanceren tegen het einde van 2022. Verwacht wordt dat er eerst een lancering in de Verenigde Staten plaatsvindt. Mogelijk wil Google zo eerst een beeld vormen van de reacties en eerste verkoopcijfers voor de telefoon breder beschikbaar komt.

Natuurlijk hebben we nog geen compleet beeld van de Pixel Notepad, maar wat denk jij alvast van Googles vouwbare telefoon en zijn prijs? Ben jij geïnteresseerd in het toestel, of is de prijs toch eerder teleurstellend? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over vouwbare telefoons

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties