Google Pixel 7a renders en specificaties opgedoken: dit weten we

Google Pixel 7a renders en specificaties opgedoken: dit weten we

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er zijn renders van de aankomende Google Pixel 7a gelekt. Op de beelden zien we dat het toestel veel weg gaat hebben van zijn high-end Pixel-telefoons. Wat zien we verder?

Google Pixel 7a

Ondanks het feit dat we de Google Pixel 7a pas in de zomer van 2023 verwachten, zijn de eerste renders van het toestel alweer verschenen. OnLeaks, een bekende geruchtenverspreider, heeft namelijk beelden van de aankomende midrange-smartphone van Google gedeeld.

De Pixel 7a wordt de opvolger van de Pixel 6a en zal hiermee de vijfde generatie Pixel a-smartphone van Google worden. De a-smartphones van de zoekgigant lijken qua design altijd veel op de duurder broers, maar zijn steevast compacter en goedkoper. Daarnaast zijn de toestellen op een aantal punten gedowngraded. Zo had de Pixel 6a een minder vloeiend 60 Hz beeldscherm en een verouderde 12,2 MP hoofdcamera. Wat kunnen we van de Pixel 7a gaan verwachten?

Gerelateerde artikelen

Design, camera's en vloeiend beeldscherm

Als we naar de renders kijken, deze vind je hieronder, dan zie je dat Google de Pixel 7a dezelfde designtaal gaat meegeven als de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. We zien namelijk een horizontale camerabalk waarin de camera's zitten verscholen in een pilvormige uitsnede. De camerabalk lijkt weer van aluminium te zijn, om kosten te besparen zou Google echter ook voor plastic gekozen kunnen hebben. Als hoofdcamera zal de Pixel 7a overigens dezelfde 50 MP hoofdcamera krijgen als degene die gebruikt wordt in de Pixel 6- en 7-serie van Google.

De Pixel 7a zou verder een afmeting moeten krijgen van 152,4 x 72,9 x 9.0 mm, dit is iets groter dan de Pixel 6a. Het scherm zal naar verluidt wel net zo groot worden, er wordt gesproken over een 6,1 inch Full HD+ OLED-paneel met een verversingssnelheid van 90 Hz. Als dit laatste waar blijkt te zijn, dan lost Google één van de grootste nadelen van de Pixel 6a op. Dit toestel heeft namelijk een 60 Hz paneel en is hiermee een stuk minder vloeiend dan concurrerende smartphones die een 90 of een 120 Hz scherm gebruiken.

Beelden OnLeaks en SmartPrix

Lancering Pixel 7a

Zoals hierboven al eerder genoemd verwachten we de Google Pixel 7a pas in de zomer van 2023. Volgens de geruchten verschijnt de telefoon in de kleuren wit en donkergrijs. De prijs is nog niet bekend. Zodra we meer weten houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Wat vinden jullie van de eerste beelden van de Pixel 7a? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk