'Google Pixel 7 Ultra in aantocht met gigantische camera'

'Google Pixel 7 Ultra in aantocht met gigantische camera'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens diverse geruchten werkt Google aan een Pixel 7 Ultra. De laatste geruchten suggereren dat dit toestel een grote camerasensor zal krijgen, al zijn de geruchtenverspreiders het nog niet helemaal eens welke sensor dit zal moeten worden. Wat weten we?

Google Pixel 7 Ultra

Begin deze maand kondigde Google zijn nieuwe Pixel 7-serie aan. Deze serie bestaat uit de 'gewone' Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. De grootste overeenkomsten tussen deze toestellen zijn het grotere en vloeiendere beeldscherm van de 7 Pro en de toevoeging van een telelens voor deze laatst genoemde. Volgens de nieuwste geruchten blijft het echter niet bij deze twee toestellen, Google zal namelijk werken aan Pixel 7 Ultra.

In een broncode van de Pixel 7-serie is namelijk een nieuwe naam verschenen, zo meldt de bekende geruchtenverspreider Wojciechowski op Twitter. In de codenaam van de Pixel 7-serie kwam hij namelijk de naam 'Lynx' tegen, vermoedelijk verwijst deze naam naar een Pixel 7 Ultra. De Pixel 7 en 7 Pro werden immers ook vernoemd naar katachtigen, respectievelijk cheetah en panter.

Gerelateerde artikelen

1-inch of 200 MP hoofdcamera?

Hier houden de speculaties over een Pixel 7 Ultra overigens niet op. Want ook Ice Universe, een van de bekendste geruchtenverspreiders, komt met nieuws over een aankomende Pixel 7 Ultra. Hij komt met het nieuws dat deze Pixel 7 Ultra zou beschikken over een 1-inch camerasensor. Een 1-inch sensor is op dit moment de grootste sensor die we tegenkomen in smartphones en hierdoor weten deze sensoren heel veel licht op te vangen. Op dit moment hebben de Xiaomi 12s Ultra en de Sony Xperia Pro-I ook zo'n sensor.

'Google Pixel 7 Ultra in aantocht met gigantische camera'

Wojciechowski spreekt dit gerucht echter tegen, hij zegt dat de Pixel 7 Ultra zal beschikken over de Sony IMX712-sensor. Dit is een kleinere sensor met een resolutie van 13 MP, de sensor in de Pixel 6- en 7-serie heeft een resolutie van 50 MP. Andere geruchten melden dat Google een 200 MP-camera van Samsung zal gaan gebruiken in de Pixel 7 Ultra. Wojciechowski meldt er dan ook bij dat hij denkt dat Google de verschillende camerasensoren nog aan het evalueren is, ''ze kunnen nog altijd verrassen'' meldt hij.

Als laatst meldt Wojciechowski dat de Pixel 7 Ultra een beeldscherm zal krijgen met Full HD (1080p) resolutie, dit zal heel opmerkelijk zijn aangezien bijna alle smartphones tegen een Full HD+ of zelfs een QHD+ beeldscherm. We houden het in ieder geval voor je in de gaten.

Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen

Google Pixel 7 kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 649 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk