'Google Pixel 7 Pro specificatie lijst gelekt: dit mag je verwachten'

'Google Pixel 7 Pro specificatie lijst gelekt: dit mag je verwachten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De specificaties van de Pixel 7 Pro zijn gelekt, en de telefoon lijkt op het gebied van hardware nauwelijks te verschillen met zijn voorganger. Vermoedelijk wil Google vooral met software het verschil maken, dankzij de rekenkracht van de tweede generatie van de Tensor-chipset.

Google Pixel 7 Pro-specificaties

Het Made by Google-evenement komt dichterbij, en nu we weten dat de Pixel 7-serie en mogelijk ook de Pixel Watch naar Nederland komt, is de spanning toegenomen. De specificaties van de Pixel 7 Pro zijn nu gelekt door de geruchtenverspreider Yogesh Brar op Twitter. De hardware van de Pixel 7 Pro verschilt op papier nauwelijks met zijn voorganger.

De telefoon krijgt een 6,7 inch OLED-paneel. Het is een LTPO-scherm met een verversingssnelheid tot 120Hz. Verder rust Google de telefoon uit met de tweede generatie van zijn Tensor-chipset, waar verder nog details over ontbreken.

De camera op de achterkant blijft op papier ongewijzigd, want die bevat nog steeds een 50 MP hoofdcamera, een 12 MP groothoekcamera en een 48 MP telecamera. Eerder was wel gelekt dat Google dit keer kiest voor een persicoopcamera die door Samsung is ontwikkeld, in plaats van de Sony-sensor. De Pixel 7 Pro heet nog steeds een 11 MP selfiecamera.

Onduidelijkheid over snelladen

Daarnaast werkt de telefoon uiteraard met Android 13 en de telefoon werkt nog steeds met 12 GB RAM en 256 GB opslag. Er is ook opnieuw een 5.000 mAh accu en Yogesh Brar spreekt over "30W snelladen".

Het is niet bekend of het daarbij gaat om de specificaties van de oplader of de telefoon zelf. Eerder raakte bekend dat de Pixel 6-serie hoogstens met een vermogen van 23W oplaadt, ondanks de 30W snellader in de doos. De telefoon ondersteunt ook weer draadloos opladen.

Gerelateerde artikelen

Als we al deze specificaties naast de kenmerken van de Pixel 6 Pro leggen, dan zijn de nieuwe Tensor-chip samen met de nieuwe telecamera de enige verbeteringen. Vermoedelijk wil Google vooral met de software van de Pixel 7-serie het verschil maken, en dan denken we aan slimme functies die werken met kunstmatige intelligentie. Op dat gebied is er nog niets gelekt. Kijk jij uit naar de Pixel 7-lancering op 6 oktober, of ben je vooral in andere producten gelanceerd? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk