'Google Pixel 6a wordt samen met de Pixel Watch aangekondigd'

'Google Pixel 6a wordt samen met de Pixel Watch aangekondigd'

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Terwijl veel mensen nog hun Pixel 6 aan het uitvinden zijn, wordt er ook al reikhalzend uitgekeken naar de betaalbare a-variant. Daar hoeven we niet lang op te wachten, als we de geruchten mogen geloven. Google Pixel 6a zou al in mei verschijnen.

Pixel 6a

Normaliter als Google met een a-variant van een toestel komt, dan is dat in de zomer. Google Pixel 4a verscheen in augustus 2020 en datzelfde geldt voor Google Pixel 5a. Nu waren die toestellen ook vrij laat, wat te wijten is aan het coronavirus en de maatregelen die in de wereld van kracht zijn door dit virus.

De Google Pixel 3a verscheen namelijk ook in mei, dus het lijkt erop dat Google dat liever heeft: dan heb je in het najaar een vlaggenschip en in het voorjaar een budgetvariant. Dat komt ook mooi uit, want in het voorjaar heeft Google ook altijd zijn jaarlijkse grote presentatie Google I/O, waar het nieuwe mogelijkheden aankondigt die in de maak zijn.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

Google I/O

Aan de andere kant heeft Google nog geen officiële aankondigingen gedaan over de 6a. Dat hij in mei zou komen, komt van de vrij betrouwbare bron Max Jambor. Als die Pixel 6a inderdaad komt in mei, wat kunnen we er dan van verwachten? Ook hier is nog weinig over bekend, al wordt er verwacht dat er een iets ander ontwerp volgt met minder goede camera’s.

Daarnaast gaan er geruchten dat Pixel 6a voor het eerst in de a-serie niet wordt voorzien van een 3,5mm-poort, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld bedrade oordopjes aan te sluiten. Een tegenvaller voor muziekpuristen dus.

Het is druk bij Google, want er wordt ook gefluisterd dat er in mei een smartwatch verschijnt van het bedrijf. Het zou gaan om de eerste Pixel-smartwatch ooit. En dit weekend schreven we ook al over een potentiële nieuwe Chromecast die eraan zou komen. Kortom, er lijken nog heel mooie dingen aan te komen voor Google-fans.

Naar welke gadget kijk jij het meest uit en waarom? Laat je reactie achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk