Google Pixel 4a en Pixel 4a XL: nieuwe details opgedoken

Google Pixel 4a en Pixel 4a XL: nieuwe details opgedoken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4a en Pixel 4a XL

De Pixel 4-reeks is de deur uit, maar we mogen in 2020 nog rekenen op nieuwe midrange-pixels: de Pixel 4a en een 4a XL-versie. Over die laatste heerste enige twijfel omdat een gerucht stelde dat we dit jaar enkel een Pixel 4a krijgen, maar er is nieuwe informatie uit een meer betrouwbare bron die dat tegenspreekt.

XDA Developers heeft de codenamen voor twee aankomende Pixel-toestellen uit de middenklasse ontdekt. De namen zaten verstopt in de code van de open-source-versie van Android. Zoals je misschien weet, kiest Google traditioneel voor namen van vissoorten om naar zijn telefoons te verwijzen, en daarom is nu Sunfish, Bramble en Redfin ontdekt, ofwel respectievelijk: de maanvis (geen grap), de braamhaai en de baars. We zien drie namen omdat ofwel braamhaai of baars geen toestel is voor consumenten maar een prototypetelefoon waar de chipset op getest wordt.

Google Pixel 4a in blauw

Een gelekte render waar we de Pixel 4a zien

Sunfish, Bramble en Redfish

Sunfish is de minst krachtige telefoon van het tweetal en vermoedelijk gaat het daarom om de Pixel 4a. Volgens de ontdekkingen in de code zou deze telefoon draaien op de Snapdragon 730-processor van Qualcomm, dat is een chipset die bedoelt is voor telefoons uit de hogere middenklasse. Een voorbeeld van zo'n toestel die de processor gebruikt is de nieuwe Galaxy A71 van Samsung. Interessant is dat Google zowel werkt met Sunfish op Android 10 als op Android 11 dat volop in ontwikkeling is.

Meer renders van de Pixel 4a, ofwel Sunfish

Redfin en Bramble werken beide op de Qualcomm Snapdragon 765G van Qualcomm. Dat is een gloednieuwe processor die komt met een geïntegreerde 5G-modem. Deze vermoedelijke Pixel 4 XL zal krachtiger zijn dan de Pixel 4a en hij brengt 5G-functionaliteit. Google test ook Android 10 en Android 11 op dit apparaat.

Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid over de andere eigenschappen van de toestellen, maar we hebben nu sterker bewijs in handen dat we wel degelijk twee midrange-Pixels krijgen. In een recent gerucht kregen we al renders te zien van de Pixel 4a. We verwachten dat de Pixel 4a-reeks dit voorjaar nog op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk