Google Pixel 2 versus Google Pixel 3: dit zijn de verschillen

Google Pixel 2 versus Google Pixel 3: dit zijn de verschillen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Made by Google 2018

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn Googles nieuwe paradepaartjes en de vertegenwoordigers van Googles visie van de perfecte Android-telefoon, maar dat geldt ook voor de generatie van vorig jaar. Google heeft op Made by Google nog gepocht dat de camera van de Pixel 2 nog steeds tot de beste behoort, en dat hij het probleemloos opneemt tegen de nieuwe vlaggenschepen van dit jaar. We hebben een overzicht gemaakt van wat er allemaal veranderd is bij de nieuwe toestellen.

Google Pixel 3

De nieuwe telefoons komen met een aantal opvallende wijzigingen. Een belangrijke focus was de mogelijkheid om draadloos op te laden, want de nieuwe Pixels bevatten voor het eerst een qi-chip. Google lanceerde ook zijn eerste draadlozer lader die speciaal voor de telefoons ontworpen is, de Pixel Stand. Hij laadt volgens Google niet alleen sneller op dan andere draadloze laders, maar hij geeft je telefoon ook smart display-functionaliteiten als hij gedockt wordt.

Samen met draadloos laden komt natuurlijk ook een glazen achterkant die een matte afwerking heeft voor meer grip. De telefoon komt opnieuw met enkel een usb-c aansluiting en geen hoofdtelefoonaansluiting, en Google heeft ook de waterbestendigheid verbeterd. IP67 werd IP68 waardoor de telefoon nu in water tot 1,5 meter diep kan blijven gedurende een halfuur.

Google Pixel 3 XL

Google Pixel 2 en Google Pixel 3

Dit jaar werd voor het eerst het scherm stevig onder handen genomen. Net als de eerste Google Pixel had de Pixel 2 een 5 inch Full HD-AMOLED met een klassieke 16:9-beeldverhouding. De Pixel 3 heeft een 2018-upgrade gekregen en de screen-to-body-ratio werd dus vergroot van 67,9 procent tot 77,2 procent. Dat is nog steeds verre van het meest spectaculaire in de industrie maar het is een significant verschil, want de Pixel 3 komt met een 5,5 inch P-OLED met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. In onderstaande tabel zie je de andere specificaties vergeleken.

Pixel 2 vs Pixel 3

Google Pixel 2 XL en Pixel 3 XL

De meest opvallende verandering zit hem ook bij deze telefoons in het scherm. Ik bedoel daarbij niet alleen dat het scherm net als bij de Pixel 3 groter is geworden, maar hij kreeg ook een inkeping bovenaan, de welbekende notch. De Pixel 2 XL had al een 18:9-beeldschermverhouding, maar de Pixel 3 XL is nog iets langer met zijn 18:5:9-verhouding.

Een andere verbetering van het scherm zit hem in HDR, of High Dynamic Range, waarmee de contrasten tussen lichte en donkere elementen indrukwekkender zijn. Zowel de Pixel 3 als de Pixel 3 XL hebben een HDR-scherm. De front-facing speakers blijven ten slotte behouden.

Pixel 2 XL vs Pixel 3 XL

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL kopen

Heel veel fans van Google hardware hadden gehoopt dat alle nieuwe Google-producten voortaan ook hun weg naar Nederland zouden vinden. Die verwachting werd alleen ingelost voor de Google Home en de Google Home Mini, maar de Pixels, de Pixel Slate Chrome OS-tablet en de Home Hub smart display zullen vooralsnog niet naar Nederland komen.

Gelukkig hoef je niet bij de pakken te blijven zitten als je graag de nieuwe Pixels in huis haalt, want je kan hem eenvoudig bestellen via de Country Picker en een doorzenddienst die je pakketje vervolgens naar Nederland bezorgd. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dat precies doet. De Pixel 3 zal je ook via Belsimpel kunnen kopen, maar er is daar is nog geen levertermijn voor bekend.

Google Pixel 3

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk